Acasă trebuie să te simți în siguranță. Iată cum poți obține asta

beautiful_home.jpg

casa frumoasa
Pentru a spori siguranța locuinței tale, nu este suficient doar să instalezi camere de supraveghere
Sursa foto: Karl Solano from Pexels
Citeste tot despre: 

Dacă iei în considerare să sporești siguranța casei tale cu ajutorul unor camere de supraveghere, probabil știi deja că acestea sunt cele mai eficiente pentru a preveni spargerile și furturile și pentru a-ți proteja locuința. Prezența camerelor video nu numai că îi descurajează pe hoți, dar poate fi un factor cheie pentru prinderea unui infractor, care poate fi identificat ușor de poliție din imaginile surprinse de camere.

Cu toate acestea, nu este suficient să îți instalezi niște camere de supraveghere în curtea casei, ci trebuie să știi care sunt cele mai bune zone în care ar trebui să le plasezi, astfel încât să te protejezi cât mai eficient. Bineînțeles, fiecare locuință are propria configurație, așa că cel mai bine este să iei în considerație particularitățile casei tale atunci când montezi camerele. Însă există câteva locuri pe care orice proprietar care vrea să își protejeze casa ar trebui să le ia în considerare:

Ușa de la intrarea din față

Aproximativ 34% dintre spargeri au loc pe ușa din față, așa că acesta este primul loc pe care ar trebui să îl monitorizezi. Camera instalată la intrarea principală este cea mai importantă și ar trebui poziționată cât mai sus, astfel încât hoții să nu o poată distruge cu ușurință. Camerele ascunse, camuflate cât mai bine, au șanse mai mari să treacă neobservate, însă trebuie să ții cont de faptul că acestea nu îi vor descuraja pe hoți, din moment ce aceștia nu vor ști că le ai instalate în preajma casei.

Ușa din spatele casei

În jur de 22% din hoți preferă să intre în case pe ușa din spate, mai ales atunci când intrarea principală se află pe o alee intens circulată, luminată, unde ar putea fi văzuți cu ușurință de trecători sau vecini. Experții în securitate ne recomandă să avem o cameră de supraveghere la fiecare intrare în curte, așa că ușa din spate nu ar trebui ignorată. Dacă ai o curte în spatele casei, poziționează camera astfel încât aceasta să poată surprinde imagini pe o arie cât mai extinsă, în care să fie cuprinsă neapărat și ușa de la intrarea în casă.

Ferestrele adiacente

Aproximativ 23% din hoți reușesc să se strecoare în case pe ferestrele adiacente, întrucât riscul de a fi văzuți este mai mic. Dacă ai o fereastră în apropierea unui gard sau a unei alei, este bine să o securizezi instalând o cameră de supraveghere și să nu o lași niciodată deschisă, mai ales pe timpul nopții. De altfel, una dintre recomandările polițiștilor este să nu stăm niciodată cu geamurile larg deschise, în special când nu suntem acasă, întrucât acestea sunt văzute drept o invitație de către hoți.

Instalarea acestor trei camere de supraveghere poate însemna un risc redus cu până la 80% al spargerilor și furturilor din locuință. Totuși, dacă simți că nu este suficient sau dacă păstrezi lucruri de valoare în beci ori în garaj, alte locuri pe care le poți securiza sunt:

  • ușa garajului
  • ușa din beci
  • ferestrele de la etaj
  • poarta de la intrarea în curte.

Desigur, fiecare proprietar ia în calcul propria locuință atunci când își organizează un plan de securitate, precum și riscurile sau celelalte măsuri de siguranță pe care și le-a luat pentru a-și proteja casa de hoți. Cu cât ții mai bine cont de recomandările autorităților și ale experților în securitate, cu atât riscurile ca locuința ta să fie prădată de infractori vor fi mai mici.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1