7 sfaturi pentru economisirea energiei electrice, la îndemâna oricui

sfaturi_economisire-energie-electrica.jpg

sfaturi economisire energie electrica
Factura la energie electrică poate fi redusă semnificativ dacă ţii cont de câteva sfaturi
Foto: casa-gradina.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Vrei să reduci semnificativ facturile? Uneori poţi să reduci chiar şi cu 50% din consumul de energie electrică doar dacă înveţi anumite trucuri la îndemâna oricui. Iată câteva sfaturi pentru economisirea energiei electrice.

Dacă îţi faci griji că nu ai cum să reduci factura fără investiţii iniţiale costisitoare sau fără să îţi schimbi radical stilul de viaţă, stai liniştit. Există ponturi pe care oricine le poate pune în aplicare.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Alege cu grijă tariful la curent

Factura la energie electrică poate fi redusă dacă ştii ce cantitate de electricitate consumi în medie lunar şi dacă alegi corect tariful reglementat. Există şapte tipuri de tarife: în funcţie de cantitatea de curent pe care o consumi, poţi alege unui care să te avantajeze. Poţi stabili ce tarif ţi se potriveşte în funcţie de clasificarea oferită de ENEL.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Ai grijă când alegi un aparat electrocasnic

Aparatele electrocasnice sunt clasificate în funcţie de consumul de energie: cele cu clasă energetică A (A+ şi A++) sunt cele mai eficiente, iar cele cu clasă G, cel mai puţin eficient. Alege mereu aparate cu clasă A: poate că au un preţ mai ridicat, dar consumi mult mai puţină energie.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Foloseşte eficient frigiderul şi maşina de spălat

Frigiderul şi maşina de spălat sunt des folosite în orice gospodărie, dar trebuie avut mare grijă pentru ca ele să nu consume aiurea energie. Curăţă frigiderul înainte ca gheaţa să ajungă la trei mm grosime şi nu îl amplasa lângă aragaz, cuptor sau calorifer. Foloseşte maşina de spălat când e aproape plină: în caz contrar, foloseşte programele la 40 de grade sau la un timp mai scurt de spălare.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Deconectează toate aparatele pe care nu le foloseşti

Aparatele lăsate în priză pot reprezenta peste 50% din consumul de energie. Cel mai bine e să scoţi calculatorul, televizorul sau încărcătorul de la mobil din priză. Dacă ai mai multe aparate într-o cameră, foloseşte prelungitoare cu butoane on/off. 

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Alege adaptoare care utilizează energie cu timp prestabilit

Un truc pentru a reduce factura e alegerea unor adaptoarea pentru prinze care limitează consumul de la trei până la şase ore. După acest timp, aparatul aflat în priză nu mai consumă energie electrică. 

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Schimbă becurile din casă

Cumpără becuri fluorescente compacte. Acestea durează mai mult şi consumă de 4-5 ori mai puţin curent electric decât becurile incandescente, deci facturata la lumină va fi mult mai mică.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Foloşeşte senzori de mişcare

Dacă ai copii sau locuieşti într-o casă mare, senzorii pot ajuta la econimisirea energiei. Copii pot uita lumina aprinsă în anumite camere, iar factura poate creşte. Nu te îngrijora din cauza investiţiei, se amortizează în câteva luni. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Factura la energie electrică poate fi redusă semnificativ dacă ştim ce cantitate de electricitate consumăm în medie lunar şi dacă alegem corect tariful reglementat. Iată care sunt tipurile de tarife pentru energia electrică.

  • Ţii televizorul, laptopul sau calculatorul în stand-by? Vei avea o factură mai mare la energia electrică! Iar asta pentru că nefolosite, dar care stau tot timpul în priză, produc un consum suplimentar pe an echivalent cu 500 kw, potrivit unui studiu realizat de International Consumer Research & Testing (ICRT), citat de bugetulfamiliei.ro. Iată topul celor mai mari consumatori de curent din casa ta!

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5