7 sfaturi importante ca să faci economie de apă

apa-robinet-ziua_mondiala_a_apaie-sfaturi_economie_la_apa.jpg

Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Oamenii de știință din întreaga lume se gândesc la cele mai bune soluții să păstreze apele curate, dar și cum să economisim apa
Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Oamenii de știință din întreaga lume se gândesc la cele mai bune soluții să păstreze apele curate, dar și cum să economisim apa
FOTO: adevarul.ro

Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Oamenii de știință din întreaga lume se gândesc la cele mai bune soluții să păstreze apele curate, dar și cum să economisim apa. Iată 7 sfaturi importante să consumi mai puțină apă!

Apa a devenit cu adevărat o problemă pe planeta noastră. Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Putem și noi să contrinbuim la economisirea apei, prin gesturi mici, la îndemâna oricui. Bineînțeles, și facturile vor fi mai mici.

Cum economisești apa

Știai că pentru o cană cu cafea se consumă 140 l de apă pe parcursul întregului lanț de producție? Pentru 1 kg de carne de vacă se utilizează până la 20.000 l, pentru un tricou – 2.900 l, iar pentru o pereche de teniși – 8.000 l. Cu cât foloseşti mai puţină apă caldă, cu atât se consumă mai puţină energie pentru a încălzi apa, ceea ce reduce emisiile.

7 sfaturi importante să economisești apa

  1. Închide robinetul când te speli pe dinți, când te săpunești sau când dai vasele cu detergent.
  2. Repară robinetele care picură.
  3. Fă duş în locul unei băi și redu durata duşului.
  4. Instalează capete de duş care economisesc apa.
  5. Reglează flotorul de la vasul wc la minim.
  6. Încarcă la maximum mașina de spălat vase și cea de rufe.
  7. Colectează și folosește apa de ploaie.

Sursa: ora-pamantului.ro

Loading...