7 lucruri pe care trebuie să le faci până la 50 de ani

hepta_1852964.jpg

Când ajungi la 50 de ani, e bine să fi experimentat anumite lucruri simple în viaţă
Foto: Hepta

Există lucruri pentru care suntem prea tineri şi lucruri pentru care suntem prea bătrâni. Când ajungi la vârsta de 50 de ani, e bine să fi făcut anumite lucruri în viaţă. Iată o listă cu şapte dintre ele, conform huffingtonpost.com.

1. Ai avut un set de prosoape pufoase

Aşa cum e bine să te răsfeţi cu o cafea în oraş, un set de prosoape mari, pufoase şi moi îţi dă o stare de bine pe care ţi-o poţi permite, scrie huffingtonpost.com. Nimic nu se compară cu un prosop de calitate cu care să te ştergi după duşul de dimineaţă: vei uita instant de ţeava care curge sau şeful nesuferit. Cu siguranţă ai un set de prosoape bune pentru musafiri, dar trebuie să te gândeşti: cine merită să fie răsfăţat, ei sau tu?

2. Ai ars câte o lumânare parfumată din când în când

La 20 de ani, lumânările parfumate sunt de decor. Însă e bine să le arzi: miros bine şi ajută la crearea unei ambianţă plăcute. Mai mult, nu ţin o veşnicie, iar scopul lor e să fie arse, aşa că foloseşte-le cu încredere.

3. Ai folosit mai des vesela bună

Când ai moştenit vesela bunicii, ai ştiut că tu ai fost preferata ei, nu verii tăi. E bine să o foloseşti, măcat de dragul bunicii. Dacă nu zilnic, măcar la ocaziile speciale: de sărbători sau la reuniunile de familie. 

4. Ai făcut un album cu fotografii şi amintiri din tinereţe

Mereu aruncă lucrurile vechi, dar unele amintiri merită păstrate. Cele mai reuşite sunt albumele cu fotografii şi diverse amintiri de când erai mică sau din tinereţe. Nu numai că sunt simpatice, dar sunt de nepreţuit pentru nepoţii tăi şi puteţi petrecere clipe frumoase împreună în timp ce le arăţi imagini cu tine la liceu. 

5. Ai găsit un prieten pe care poţi să îl suni oricând

Nu contează că nu staţi în acelaşi oraş sau aceaşi ţară. Cel mai bun prieten sau cea mai bună prietenă e persoana pe care poţi să o suni şi la ora 4 dimineaţa dacă ai o problemă. Ştii că te va ajuta şi te va sprijini, indiferent de situaţie.

6. Ai învăţat să faci lucruri singură

Cel mai des, la vârsta a treia, ne trezim singuri. Nu e nimic rău în a te pregăti pentru asta. Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, copiii se mută de acasă şi poţi rămâne singură. Ca să eviţi singurătatea, cel mai bine e să înveţi să te bucuri de activităţile solitare. Nu e mai bine să mergi la un film în oraş, decât să stai acasă în faţa televizorului? Chiar dacă ai soţ, nu aştepta să mergeţi peste tot împreună. 

7. Ai fost uimită de o capodoperă

Nu vorbim numai de o pictură celebră. Da, e bine să mergi la un muzeu sau să vizitezi un loc faimos, lăudat de toată lumea, dar le fel de bine, nu ai voie să ratezi un răsărit frumos. Sunt clipe pe care nu le uiţi niciodată şi pe care nu le poţi înlocui cu altceva. 

Loading...