6 întrebări înainte de a divorţa

cuplu_certat.jpg

divort partaj cuplu certat partener relatie de cuplu
Taurii vor trece prin momente tensionate în cuplu
www.clicksanatate.ro

Există mulţi factori care te pot face să te gândeşti la divorţ: certurile, criticile, neînţelegerile, banii, infidelitatea. Mariajul vostru este, brusc, pus sub microscop şi vă confruntaţi cu o dilemă. Află dacă sunteţi cu adevărat pregătiţi să semnaţi actele de divorţ şi daţi răspunsuri cât mai sincere la aceste întrebări.

1. De ce vrei să pui capăt căsniciei?

Există 3 situaţii în care se poate afla o persoană care este pe punctul de a divorţa, potrivit psihologilor. Astfel, răspunsul la întrebarea „De ce vreau să pun capăt mariajului?“ poate avea 3 variante: a) Eu sunt cel care vrea să divorţeze, dar nu sunt sigur dacă asta este decizia corectă. b) Eu nu îmi doresc, dar partenerul meu vrea separarea şi mă simt o victimă. c) Îmi doresc acest divorţ doar pentru că mariajul meu nu mai funcţionează. Cel mai bun scenariu în aceste cazuri este să încercaţi să luaţi o decizie care nu este bazată pe emoţii şi nu este condusă de orgoliul fiecăruia dintre voi, subliniază experţii în terapie de cuplu.

2. Încă mai ai sentimente pentru partenerul tău?

Multe persoane care spun că vor să pună capăt căsniciei încă mai au sentimente puternice pentru partenerul de viaţă, în ciuda problemelor apărute în cuplu. Dacă răspunsul la această întrebare este pozitiv, cel mai bine ar fi să încercaţi să vă reparaţi relaţia înainte de a lua decizia de a vă separa. În caz contrar, sentimentele legate de pierderea celui drag te vor copleşi, ba chiar e posibil să te simţi mai rău după semnarea actelor de divorţ.

3. Îţi doreşti cu adevărat separarea sau e doar o ameninţare?

Psihologii atrag atenţia că divorţul este adeseori o ameninţare la adresa partenerului, în special în timpul certurilor mai aprinse. Motivele pot lua naştere din frustrare şi furie, pentru că unul dintre parteneri vrea să deţină controlul sau pentru că vrea să îl facă pe celălalt să vadă lucrurile din perspectiva sa. În unele cazuri, intenţia de a pune capăt mariajului poate trăda faptul că unul dintre soţi vrea să fie luat în serios când spune că îşi doreşte cu adevărat o schimbare, iar aceasta se poate produce uneori prin intermediul divorţului.

Află pe clicksantate.ro ce trebuie să iei în calcul înainte de a divorţa!

De ce se destramă cuplurile

Semne că te-a prins depresia de vară

Loading...
 
 

Citește și

  • Chiar dacă, în majoritatea cazurilor, sfârşitul unei căsnicii nu este un motiv de sărbătoare, cofetarii americani, însă, au o viziune un pic mai optimistă în legătură cu acest eveniment.

  • A fost înşelat după cinci ani de căsnicie. Cu toate acestea, şi-a iertat soţia şi a mers mai departe. Peste mai bine de zece ani, ea a repetat greşeala, chiar de mai multe ori.