5 trucuri care te ajută să-ți împachetezi lucrurile pentru călătorie

bagaj.jpg

bagaj
Atunci când pleci în vacanță, spațiul de împachetare este limitat
foto: Hepta

Sezonul estival este sezonul călătoriilor. Toată lumea pleacă din oraș în vacanțe și concedii, în căutarea unui loc de relaxare după lunile de muncă asiduă. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți faci bagajul într-un mod cât mai economic din punct de vedere al spațiului, dar și cât mai practic.

Nimănui nu-i face plăcere să-și împacheteze lucrurile pentru călătorie. Cu toate acestea, este necesar să o facem de fiecare dată când părăsim locuința pentru o perioadă mai lungă de timp. Următoarele trucuri te vor ajuta să împachetezi mai repede și mai ușor, potrivit mashable.com.

1. Păstrează colierele în paie de plastic

Dacă nu vrei ca bijuteriile tale să se încurce între ele, este foarte simplu. Trece lănțișoarele prin paie de plastic iar apoi încheie-le. În acest fel nu se vor amesteca unele cu altele și nu se vor înnoda între ele. Mai mult, lănțișoarele tale vor fi organizate și le vei putea găsi mai ușor în bagajul plin de haine și alte obiecte personale.

2. Rulează-ți hainele

Fie că pleci trei zile, fie că vei călători timp de două săptămâni, întotdeauna este bine să ai haine de schimb la tine. Cum spațiul este limitat, cea mai bună metodă de împachetare a hainelor este rulatul. În loc să le împăturești hainele, rulează-le în suluri. Astfel, acestea vor ocupa mai puțin loc în bagaj și nici nu se vor mai șifona atât de tare.

3. Folosește pungi de plastic la împachetatul loțiunilor

Loțiunile și cremele lichide pot fi vărsate foarte ușor în bagaj, distrugând hainele și toate celelalte obiecte personale din valiză. Pentru a evita acest lucru, desfă capacul recipientului în care este loțiunea, pune o pungă de plastic deasupra  gurii ei, iar apoi pune capacul la loc, peste pungă.

4. Păstrează cablurile într-un toc de ochelari

Cablul de la încărcător, cablul de la căști și cablurile de la celelalte dispozitive electronice se pot încurca între ele în bagaj. Pentru a evita acest lucru și pentru a le păstra organizate, pune cablurile într-un toc de ochelari. Astfel, nici nu va mai trebui să le cauți în valiză.

5. Păstrează inelele în suportul pentru lentilele de contact

Pentru a nu rătăci inelele sau bijuteriile mici, cel mai bine este să le organizezi într-un suport pentru lentile de contact. Dacă nu ai unul, poți să folosești orice cutie mică găsești prin casă, chiar și una de la pastile sau altfel de medicamente.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1