5 tehnici care te ajută să fii mai fericit

fericire.jpg

fericire dezvoltare personala scriere motivationala
Poți fi mult mai fericit în viața de zi cu zi dacă pui în aplicare câteva tehnici simple
Foto: Hepta

Fericirea este un sentiment, cu înțelesuri diferite pentru oameni. Poate părea un scop suprem, greu de realizat sau o senzație de moment, foarte scurtă, după care alergi mereu. Sau poate o stare conștientă în care îți dai seama de cât de norocos ești.

Îndiferent de felul în care percepi fericirea, huffingtonpost.com a făcut o listă cu 5 lucruri, care te pot ajuta să ajungi mai aproape de ea:

  1. Scrie-i unui prieten vechi. Întotdeauna te vei simți mai bine, dacă îți vei așterne gândurile pe hârtie. Sau pe o tastatură, nu contează. Studiile arată că 15-20 de minute de scris pe lună poate fi terapeutic: îți îmbunătățește starea de bine și îți micșorează nivelul de stres. Mai mult, scrisul din suflet poate ameliora simptomele de astm sau poate grăbi vindecarea rănilor. Atunci când scrii unui vechi prieten, îți întărești relațiile sociale, lucru care ajută și el la reglarea nivelului de stres.
  2. Fă complimente. Generozitatea te face mai fericit și mai sănătos. Dar ce poți face atunci când nu ai timp să faci voluntariat, nu ai bani să donezi unei cauze caritabile sau nu ai cum să-i împrumuți unui prieten mașina? În acest caz poți compensa cu ajutorul cuvintelor și cu ajutorul gândurilor. Când faci complimente sau când ai gânduri bune despre cineva și tu te simți mai bine. Este o situație din care toată lumea are de câștigat.
  3. Cere ajutorul. Ajutorul pe care îl oferi și cel pe care îl soliciți sunt părți ale aceleiași monede. Este foarte important să existe un echilibru, pentru a-ți păstra starea de bine și a fi fericit. Nu ezita niciodată să ceri ajutorul de teamă să nu pari slab sau incompetent. Ai fi surprins să afli că sunt oamenii în jur mai mult decât bucuroși să te ajute. A cere ajutor se referă la solicitarea unui favor, la o discuție profundă cu un prieten derspre o anumită problemă sau la delegarea unui responsabilități ale tale către altcineva.
  4. Asumă-ți un risc mic. Dacă ai impresia că asumarea unor riscuri este o chestiune stresantă, probabil că ai dreptate. Dar riscul înseamnă și alte lucruri: emoție, motivație, energie și multe altele pozitive. Așa că o doză normală de risc te poate ajuta să faci lucruri minunate. Nu elimina de tot această variantă din viața ta. Asumă-ți în mod conștient anumite riscuri mici și vei vedea că vei fi mai fericit.
  5. Adu-ți aminte la ce te pricepi. Dezvoltarea personală, realizarea potențialului și faptul că dai tot ce ai mai bun, toate sunt idealuri nobile. Dar în agitația vieții cotidiene s-ar putea ca atunci când încerci să faci mai mult de fapt să ajungi la concluzia că ceea ce faci nu este niciodată destul. În acest momente, pentru a-ți păstra încrederea și energia, este important să nu uiți din vedere lucrurile la care te pricepi, care îți plac și care îți aduc bucurie.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Potrivit unui studiu realizat de psihologul Daniel Kahneman în colaborare cu economistul Angus Deaton, oamenii ar fi fericiţi dacă ar avea un salariu anual de aproximativ 59.000 de euro (75.000 de dolari).

  • Păstrează tot timpul o atitudine optimistă şi vei fi fericit! Gândeşte pozitiv şi vei observa cum vei reuşi de fiecare dată ce-ţi propui! Cu ajutorul comportamentului şi limbajului pozitiv, viaţa ta se va îmbunătaţi considerabil. Iată cinci sfaturi sfaturi privind dezvoltarea unei