5 sfaturi pentru a-ţi păstra tinereţea şi sănătatea tenului

femeie_machiaj_ten_ingrijire_shutterstock_18530662.jpg

femeie frumusete
Tenul se menţine sănătos şi tânăr dacă respecţi cu stricteţe câteva reguli simple
Citeste tot despre: 

Un ten neîngrijit îţi va aduce pe chip câţiva ani în plus, iar tu vei părea mult mai bătrână decât eşti în realitate. Poţi evita acest lucru acordând o atenţie mai mare ritualului tău de frumuseţe. Uite ce reguli să respecţi pentru a avea un ten de adolescentă.

1. Fereşte-te de acţiunea nocivă a razelor UV

Se ştie că razele ultraviolete sunt foarte periculoase pentru sănătatea pielii. Mai mult decât atât, ele provoacă, în timp, riduri profunde de care nu vei mai scăpa vreodată. Acţiunea razelor UV duce la îmbătrânirea prematură a tenului, iar pe chipul tău se vor aşterne cel puţin cinci ani în plus.

2. Bea cât mai multă apă

Zi de zi corpul nostru trebuie hidratat, iar odată cu el se va hidrata şi pielea. Astfel, îşi va păstra elasticitatea, supleţea şi fermitatea. O piele deshidratată este ternă, fără pic de strălucire, obrajii par căzuţi, iar ridurile mult mai accentuate.

3. Foloseşte măşti faciale naturiste

În locul produselor cosmetice pe care le găseşti în comerţ ai putea încerca tratamente pentru ten, gât şi decolteu care să conţină ingrediente naturiste. Încearcă măştile pe bază de fructe şi uleiuri precum cel de măsline, migdale, cocos etc.

4. Demachiază-te înainte de culcare

Seara, când ajungi acasă, este obligatoriu să te demachiezi şi să cureţi tenul în profunzime. Dacă nu îndepărtezi machiajul, acesta pătrunde în piele, astupă porii, nu-i mai lasă să respire, iar celulele nu se mai regenerează peste noapte.  

5. Optează pentru un machiaj cât mai natural

Machiajul perfect este cel care nu se observă darcare te întinreşte cu câţiva ani. Optează pentru un astfel de machiaj nude care presupune folosirea fondului de ten, a anticearcănului, folosirea pudrei de obraz, a fardului de obraz, a rimelului şi rujului în culori naturale.

 

 

Loading...

Citește și