5 secrete pentru o viaţă fericită

Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard au studiat stilul de viață a 268 de americani care au prins Marea Depresie din 1938 și au trăit peste 80 de ani. Conform concluziilor studiului, longevitatea este profund influențată de tonusul vital și de calitatea vieții.

Persoanele care au dus o viață fericită au avut o sănătate de fier și le-au transmis urmașilor un bagaj genetic ce le permitea să apuce aceeași vârstă.

Iată cele cinci secrete care ne fac viața mai frumoasă și ne fac mai fericiți.

  1. Persoanele care au un animal în casă nu suferă de depresie, anxietate și au o rezistență mai mare la stres. 
  2. Persoanele care consumă puțin alcool, spre deloc și nu fumează au o calitate a vieții net superioară celei duse de viciați.
  3. Persoanele active, care se aventurează în natură, cresc nivelul endorfinelor, adrenalinei, oxitocinei și serotoninei din organism.
  4. Persoanele implicate activ în proiecte sociale sunt mai fericite decât cele pasive.
  5. Partenerul de viață ne lungește zilele cu până la cinci ani și ne face mai optimiști, mai veseli și mai pozitivi cu până la 38%.
Loading...

Citește și

  • Grijile cotidiene te-au transformat într-o persoană anxioasă? Eşti tot timpul neliniştit? Ţi se pare că te afli tot timpul în pericol? Iată câteva sfaturi utile, din partea cercetătorilor, pentru reducerea stresului, eliminarea anxietăţii şi a fricii.

  • Îţi decorează atât casa, cât şi grădina, dar îţi pot aduce şi numeroase beneficii pentru sănătate. Alese corect, plantele pot ameliora durerile de cap, pot reduce stresul şi pot curăţa de toxine aerul pe care îl respiri, într-un cuvânt, te scapă de starea de anxietate. Iată care sunt acestea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1