5 motive pentru care cuplurile căsătorite nu se sărută

hepta_1552534.jpg

Majoritatea cuplurilor căsătorite se sărută foarte rar
Foto: Hepta

Una dintre cele mai dese întrebări adresate de către consilieri cuplurilor căsătorite este "Cât de des vă sărutaţi?". Nu genul de pupic pe obraz, ci unul adevărat şi pasional.

Pentru unii, a-ţi săruta soţul sau soţia e ceva excitant, pentru alţii, ceva jenant. Însă, în mare parte, soţii răspund la întrebarea de mai sus cu "Rar", conform huffingtonpost.com. Multe cupluri spun că se sărutau franţuzeşte la începutul relaţiei, dar pe parcurs, săruturile s-au rărit. Iată cinci motive pentru care soţii ajung să nu se mai sărute pe gură. 

1. Sărutul poate fi o experienţă mai intimă decât actul sexual

"Multe cupluri consideră sărutul o experienţă extrem de intimă. Asta nu se întâmpla pe vremea când erau la liceu sau la facultate. Sărutul nu avea aceaşi semnificaţie. Pe atunci era amuzant şi jucăuş, ceva ce faci când îţi place de cineva. Pentru mulţi oameni căsătoriţi, sărutul are greutate şi multă însemnătate".

 

2. Pentru multe cupluri căsătorite, climaxul e mai important în timpul sexului

"Definesc intimitatea în sexualitate drept contact vizual, conexiune emoţională şi a fi mental prezent". Însă, după ore petrecute cu copiii, pline de responsabilităţi şi probleme, mulţi soţi vor plăcere fără să depună efortul necesar intimităţii reale. 

 

3. Uneori o dorinţă pentru intimitate nu apare decât după ce te săruţi

Majoritatea oamenilor vor să simtă ceva - pasiune, emoţie, excitare - înainte de a se săruta. "În căsnicie, pasiunea apare după ce te săruţi, nu înainte".

 

4. Un partener se aşteaptă ca sărutul să fie urmat de sex

"De multe ori am auzit că soţii nu se sărută pentru că sărutul duce la sex. Fără îndoială, cuplurile care se sărută fac mai mult sex. Da, sărutul în căsnicie crează dorinţa de sex". Însă există şi cupluri care intenţionat se sărută mai mult şi fac mai puţin sex, iar partenerul care are mai puţin chef de sex va fi mai mulţumit.

 

5. Unul dintre partneri se simt nesigur când vine vorba de sărut

"E ciudat să ne sărutăm când a trecut atât de mult timp", spun unii soţi. "Adică se simt nesiguri când se sărută doar ca să se sărute. Dacă vrei să ai o viaţă sexuală mai bună, e esenţial să treci pentru anxietate şi momentele ciudate". Dacă aşa te poţi bucura de mai multă intimitate şi poţi avea mai multă plăcere, nu merită să treci peste ele?

 

Loading...