5 lucruri despre îmbătrânire, pe care nu ți le spune nimeni

batranete.jpg

batranete imbatranire simptome caracteristici
Atunci când îmbătrânești, în corpul tău au loc schimbări dramatice
foto: Hepta

Atunci când îmbătrânești, te aștepți să ai parte de bufeuri sau de osteoporoză. Sau de niște afecțiuni ale prostatei.

Dar nimeni nu te-a avertizat până acum de următoarele probleme legate de îmbătrânire, scrie huffingtonpost.com.

  1. O să vrei să ațipești mai des. Clasicul pui de somn nu este rezervat exclusiv copiiilor mici, ci și celor aflați la vârsta a treia. Asta pentru că vârstnicilor le este mai greu să se odihnească noaptea. Specialiștii spun că oamenii peste 65 de ani adorm de-abia după 30 de minute de când pun capul pe pernă. Au parte de mai puțin somn profund și se trezesc mai des noaptea. În plus, devin obosiți mult mai devreme seara și se trezesc foarte de dimineață.
  2. O să ai coșuri la fel ca un adolescent. În timp ce tenul are tendința să se usuce pe măsură ce îmbătrânești, există posibilitatea ca odată cu intrarea la vârsta a treia să ai o față plină de bube, din cauza fluctuațiilor hormonale. Alte cauze ar fi alimentația și îngrijirea necorespunzătoare.
  3. Operația de cataractă se face în ultimă instanță, chiar dacă nu-ți place să porți ochelari. În jurul vârstei de 50 de ani, mulți oameni au nevoie de ochelari pentru citit. Mai târziu, o să aibă nevoie să-i poarte și atunci când conduc. Iar în jurul vârstei de 62 de ani își dau seama că au nevoie de ajutor și atunci când folosesc calculatorul, se uită la televizor sau conduc noaptea. Vor avea ochelari peste tot prin casă, iar o pereche o vor purta mereu la gât sau pe cap. Nu pleacă nicăieri fără ei și vor să facă o operație de cataractă să pot vedea din nou bine. Ei bine, acest lucru nu se poate, căci medicii preferă să lase cataracta să crească destul de mult înainte să o opereze. În unele cazuri, nici nu se pune problema ca ea să fie înlăturată.
  4. Bufeurile pot dura până la 65 de ani. Un studiu recent a descoperit că 42% dintre femeile cu vârste între 60 și 65 de ani încă au bufeuri caracteristice menopauzei. Pentru majoritatea, ele au loc ocazional și se manifestă într-o formă ușoară, dar pentru alte femei ele constituie un adevărat disconfort.
  5. Iernile ți se vor părea mai friguroase. Între episoadele de bufeuri, oamenii bătrâni se simt foarte friguroși, de aceea resimt mai crunt temperaturile scăzute. Câteodată, acest lucru este un semn al unor boli ca hipertensiunea sau diabetul. Altădată, anumite medicamente încetinesc ritmul cardiac, ceea ce poate reduce circulația sanguină către mâini și picioare. Și afecțiunile legate de tiroidă pot interfera cu abilitatea oamenilor de a-și regal temperatura corporală.

 

Loading...
 
 

Citește și