4 diferenţe între femei şi bărbaţi

Ultima actualizare:

    Avem nu doar pasiuni diferite, ci aşteptări şi mentalităţi adesea de neînţeles pentru celălalt
Avem nu doar pasiuni diferite, ci aşteptări şi mentalităţi adesea de neînţeles pentru celălalt

Este clar! Bărbaţii chiar sunt de pe Marte şi femeile de pe Venus. Deşi trăim în aceeaşi locuri, după aceleaşi norme sociale şi ne dorim cu toţii să fim fericiţi, între noi sunt diferenţe uriaşe în ceea ce priveşte aşteptările, fricile, mentalităţile.

Numai după ce înţelegem şi acceptăm aceste diferenţe vom putea convieţui 100% în armonie unii cu ceilalţi.

Andreea Runceanu
Andreea Runceanu

Andreea Runceanu, fondatoarea trupei Amadeus, a aflat prima dată de aceste diferenţe pe când avea 25 de ani şi a citit cartea lui Allan Pease – „De ce se uită femeile în oglindă şi bărbaţii la meci”. Acela a fost momentul în care a început să o preocupe subiectul atât de mult, încât acum a ajuns life coach şi specialist NLP certificat internaţional (n.r. NLP e ştiinţa comportamentului uman), iar ieri a ţinut un seminar pe tema „Fericirea în cuplu”. A ajuns la concluzia că nu diferenţele dintre noi duc la neînţelegeri în cuplu, ci modul în care tratăm aceste diferenţe. Iată care sunt ele.

1. De ce ne e frică

  • Femei. Fac orice ca să evite frica de izolare, de a nu rămâne singure, neiubite, lipsite de apărare.
  • Bărbaţi. Cel mai de temut duşman al lor e ruşinea. Ruşinea de eşec, de a nu fi la înălţimea aşteptărilor. Astfel, cel mai tare îl doare critica partenerei şi nefericirea ei.

2. Cum reacţionăm la certuri


    Opusul iubirii nu este ura, ci indiferenţa
Opusul iubirii nu este ura, ci indiferenţa

Potrivit Andreei Runceanu, femeile gândesc emoţional, bărbaţii raţional. Şi aici începem să vorbim limbi diferite. „Eu cred că bărbaţilor le e frică cel mai tare de fraza «iubitule, trebuie să vorbim!». Nu există bărbat care să moară de nerăbdare să discute despre o problemă pe care ştiu şi ei că o au în cuplu. Invitaţia partenerei de a discuta o ia ca pe o pedeapsă. El nu ştie ce înseamnă frica de izolare care a determinat-o pe femeie să deschidă subiectul, iar discuţia îi declanşează ruşinea că el nu e în stare să o facă să se simtă în siguranţă. Astfel, ea aude: «eu nu te mai iubesc, o să te rănesc... bla, bla, bla...», el aude: «nu eşti bun de nimic, nu mă mai faci fericită...». Femeile au nevoie de comunicare ca să simtă că partenerul e acolo cu ele, încă le iubeşte, iar asta le face să se simtă în siguranţă. Cu cât insistă ele  pe comunicare, cu atât bărbaţii se închid în ei pentru că se simt puşi la colţ, se închid şi mai mult, la final se enervează”, explică Andreea Runceanu. Vă sună cunoscut?

3. De ce înşelăm

Şi unii, şi alţii ajung la infidelitate doar când nu mai sunt conectaţi, când nu mai găsesc fericirea în cuplu.

  • Femeile înşală când se simt singure emoţional. Se gândesc mai mult decât bărbaţii până să facă acest pas. Însă în momentul în care apare altcineva care le oferă un umăr pe care să se sprijine, care le ascultă toate temerile, visurile, atunci ajung să calce strâmb. Iar asta nu are legătură cu sexul în sine. 
  • Bărbaţii înşală când nu se mai simt apreciaţi în cuplu şi caută în altă parte confirmarea că sunt doriţi, apreciaţi. Cicăleala partenerei, lipsa de afectivitate duc la stricarea relaţiei şi apoi la infidelitate. „Se spune că bărbaţii înşală pentru sex. Eu nu cred asta. Cred că o fac pentru a-şi aminti cum e să fii cel mai frumos, mai amuzant, mai bun la pat din lume, pentru cineva”, spune artista.

4. Ce ne dorim de la celălalt

  • Femeile. Pentru că vor doar să se simtă în siguranţă, caută să fie conectate cu partenerul. Îşi doresc să vorbească mult, să afle ce simte celălalt, ce a mai făcut azi şi cerşesc, pratic, non-stop, dovezi de iubire. „Ce nu înţeleg bărbaţii la noi este ca nu avem nevoie decât de câteva momente în care să fie doar cu noi trup şi suflet şi să ne asculte. Atât. O discuţie caldă, ochi în ochi, o poate ajuta pe o femeie să depăşească orice obstacol”.
  • Bărbaţii văd relaţia mai mult ca un loc de relaxare decât ceva dinamic. Pentru ei, “acasă” e un loc sigur unde vrea să-şi încarce bateriile, să fie el însuşi, fără să trebuiască să dovedească nimic. Respectându-i rutina, tăcerea când îşi citeşte ziarul, timpul… e cea mai bună formă de a-i arăta că îl iubeşti.
image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net