12 lecții prețioase de viață

bani.jpg

bani cheltuieli moda investitie
Nu arunca banii pe lucruri care se demodează foarte repede
foto: Click!

Cu toţii credem că ştim, cel puţin teoretic, de ce anume trebuie să ţinem cont pentru o viaţă perfectă. Dar, oare am pus vreodată în aplicare toate aceste sfaturi? Iată-le pe cele mai utile dintr ele!

 1. Gândește pozitiv! Întotdeauna trebuie să ai în vedere că putea fi mai rău. Există mulți oameni care trec prin experienţe mult mai neplăcute decât tine. Fii recunoscător, conştient şi pune în aplicare orice plan care te-ar putea face fericit.
 2. Fă-ţi prieteni noi! E important să socializezi şi să-ti faci prieteni la care poţi apela oricând. Chiar dacă oamenii au propriile lor vieţi, impresii, obiceiuri, cere-le ajutorul ori de câte ori ai nevoie. Nu te aştepta ca cineva să ghicească ce te nemulţumeşte. E important să comunici eficient.
 3. Nu te îndoi de cei apropiaţi! Eşti responsabil de toate lucrurile bune din viaţa ta. Însă, uneori, e greu sa faci faţă singur dificultăților. Nu te îndoi de calităţile prietenilor! Vei rămâne uimit când vei vedea ce efecte benefice pot avea asupra ta.
 4. Urmează-ţi instinctele! Sigur ţi-ai spus de multe ori: „Am vrut să fac asta, dar m-am răzgandit. Mi-era, totuşi, teamă”, „Aş fi pariat toţi banii pe Conchita Wurst, la Eurovision, dar n-am avut curajul”. Cu siguranţă te-ai întâlnit cu multe astfel de situaţii. Trebuie sa SPUI şi sa FACI ceea ce simţi. N-are cum să nu iasă bine!
 5. Mănâncă de 5 ori pe zi! Din pricina unui stil de viaţă agitat, se poate întâmpla să sari peste anumite mese din timpul zilei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să recurgi la fast-food. Este extrem de dăunător. Încearcă să-l înlocuieşti cu un fruct. Te vei simţi mult mai bine.
 6. Nu nu te stresa din cauza lucrurilor care nu te privesc. De la stresul cotidian până la un atac de panică nu este decât un pas. Focalizează-te doar pe lucrurile cu adevărat importante pentru tine. Altfel, rişti să te suprasoliciţi şi să ai de suferit. Nu merită.
 7. Nu exagera cu alcoolul! Specialiştii recomandă un pahar de vin roşu pe zi. Nu rezolvi nimic dacă întreci limitele. Poţi doar sa te trezeşti cu o durere de cap insuportabilă şi, eventual, să uiţi tot ce ai făcut cu o seara în urmă. În plus, ficatul poate avea de suferit.
 8. Nu te suprasolicita muncind! Oricât de mult ţi-ai iubi jobul, trebuie să ştii că toate au o limită. Nu te limita doar la muncă! Trebuie să ai o viaţă socială normala şi echilibrată, dincolo de job. Dacă exagerezi cu orele suplimentare îţi poţi pune viaţa în pericol.
 9. Odihneşte-te corespunzător! Somnul este esenţial pentru o viaţă sănătoasă. Nu există nici o metodă mai eficientă de a-ţi recăpăta energia decât dormind. Specialiştii recomandă 8h/zi.
 10. Discută liber despre problemele tale! Nu există oameni lipsiţi total de probleme. Fie că e vorba desrpe bani, dragoste sau activitate profesională, fiecare dintre noi ajungem, mai devereme sau mai târziu, în momente critice. Le putem depăşi foarte uşor atunci când vorbim liber despre ele. Chiar dacă nu găseşti întotdeauna o rezolvare imediată, te ajută să te descarci.
 11. Fă sport! Nu te ascunde după pretextul invocat de cei leneşi. Nu există „Nu am timp”. Dacă îţi doreşti cu adevărat o viaţă sănătoasă, vei găsi timp pentru mişcare. Aleargă prin parc, fă genuflexiuni, abdomene, orice tip de mişcare este benefic. Nu doar că-ţi vei întări musculatura, dar pielea ta va căpăta alt tonus. În plus, te vei simţi mult mai fresh.
 12. Zâmbeşte! Poate fi considerat un clişeu dar, chiar funcţionează. Caută partea amuzantă a situaţiilor complicate prin care treci. E cea mai bună metoda care te ajută să treci cu uşurinţă peste nemulţumirile care te apasă.
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1