10 obiceiuri ca să-ţi menţii casa lună

curatenie-geamuri_shutterstock_68947474.jpg

curatenie, obiceiuri, aragaz, aspirator
Şterge geamul din baie atunci când îl vezi murdar, nu doar în ziua de curăţenie!
Citeste tot despre: 

De ce trebuie să aştepţi doar o anumită zi din săptămânână ca să faci curăţenie şi să te bucuri de efectul ei o scurtă perioadă după, când poţi să ai în permanenţă casa lună?! Asta dacă reuşeşti să menţii ordinea şi curăţenia. Nu e greu! Trebuie doar să-ţi formezi anumite obiceiuri.

Tuturor ne plac locuinţele curate, nimănui nu-i place să facă şmotru. Soluţia constă în menţinerea curăţeniei deja făcute, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control şi să-ţi fie şi ţie munca mai uşoară. Dacă te obişnuieşti că menţii, casa ta va fi la orice oră pregătită de oaspeţi. Iată ce obiceiuri trebuie să-ţi formezi.

1. Dă cu aspiratorul de câteva ori pe săptămână.

Nu durează mai mult de 5 minute şi aşa nu mai vezi firimiturile din bucătărie, scamele de pe covor şi firele de păr din baie. Dacă ai un aspirator mare şi incomod de scos de la locul lui, nu vei avea nicio tragere de inimă să-l foloseşti aşa des, însă ce-ai zice să-ţi iei unul mai mic, pe care să-l foloseşti la nevoie?!

aspirator.jpg

curatenie, obiceiuri, aragaz, aspirator
Datul cu aspiratorul e o joacă de copii

 

2. De fiecare dată după ce speli vasele, curăţă foarte bine şi chiuveta, robinetul şi suportul pe care se scurg vasele. Sunt doar două minute în plus.

3. După fiecare duş, şterge pereţii cu o racletă pe care să o ţii într-un suport, la-ndemână. Săpunul care ar rămâne pe faianţă lasă pete albe dificil de eliminat, iar picăturile de apă ar favoriza apariţia mucegaiului.

4. Ţine-ţi produsele de curăţenie la-ndemână. Ţi se întâmplă să nu ştergi şi geamul de sticlă al sertarului din bucătărie pentru simplul motiv că soluţia specială este pe undeva prin baie, astfel, renunţi la intenţie şi e păcat.

5. Ca să păstrezi ordinea, niciodată nu lăsa un lucru în altă parte decât la locul lui. Pentru că e puţin probabil să ai timp dimineaţa să faci ordine, pune-le pe toate la locul lor seara, înainte de culcare, astfel încât atunci când părăseşti casa, a doua zi, totul să fie frumos, ordonat.

6. Descalţă-te imediat ce ai intrat în casă, înainte de a face prea mulţi paşi prin casă, ca să nu împrăştii mizerie. Toţi membrii familiei ar trebui să se obişnuiască aşa!

7. Petele de pe chiuveta din baie dispar peste noapte, fără niciun efort din partea ta, dacă înainte de culcare torni puţin oţet alb pe ea. 

8. După ce găteşti, nu lăsa aragazul murdar şi haos în bucătărie. Pune-le pe toate la locul loc, curăţă aragazul şi orice s-a murdărit.

 

9. O soluţie ar fi să pui folie de aluminiu pe aragaz, pe care să o arunci pur şi simplu când se murdăreşte. Îţi vei păstra aragazul ca nou şi nici nu vei pierde timp frecând la el.

10. Du gunoiul în fiecare zi, iar ca să scapi de mirosul neplăcut, toarnă în coş câteva linguri de bicarbonat de sodiu, o ceaşcă de oţet alb şi sucul de la o jumătate de lămâie. Lasă soluţia să acţioneze 10-20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1