10 modalităţi de a fi mai sănătos la locul de muncă

Ultima actualizare:

    Este foarte important să fii mereu sănătos, mai ales la locul de muncăFoto: Click!
Este foarte important să fii mereu sănătos, mai ales la locul de muncăFoto: Click!

Sănătatea e foarte importantă, mai ales atunci când eşti angajat: nu numai că nu lipseşti de la muncă, dar eşti mai productiv şi mult mai puţin stresat. În plus, dacă eşti sănătos, nu cheltuieşti bani pe medicamente şi vizite la doctor.

Însă e greu uneori să eviţi microbii, mai ales dacă lucrezi într-un birou cu mulţi oameni. Ce trebuie atunci să faci pentru a nu te îmbolnăvi? Iată zece modalităţi de a te menţine sănătos, conform huffingtonpost.com. 

1. Spală-te des pe mâini. Este primul mod de a evita să te îmbolnăveşti. Nu ai cum să te speli prea des pe mâini. Deşi pare evident, multă lume nu ţine cont de această regulă. Spală-te mereu înainte de masă, după ce mergi la baie şi chiar după ce strănuţi sau tuşeşti. 

2. Păstrează biroul curat. Un birou normal are de sute de ori mai multe bacterii decât un vas de toaletă. Alocă-ţi zilnic cinci minute pentru a face curat. Ţine la birou şerveţele umede şi soluţie dezinfectantă şi curăţă biroul, calculatorul şi alte lucruri cât de des poţi.

3. Bea mai multă apă. E foarte important pentru productivitate să fii hidratat. Apa te ajută să fii alert şi să gândeşti clar. Ar trebui să ai o sticlă mare cu apă mereu la birou şi să o umpli des. 

4. Ţine dezinfectant de mâini la birou. Cum am spus mai sus, e bine să te speli des pe mâini, dar nu poţi să te duci mereu la baie. Aşa că cel mai bine e să ai dezinfectant, pe care să îl foloseşti mereu. 

5. Evită-i pe cei care nu se simt bine sau sunt bolnavi. Dacă ai cum, e indicat să eviţi să stai prea aproape de persoanele bolnave. Spală-te pe mâini după ce ai fost la biroul unei persoane bolnave. De asemenea, e bine ca şeful să ştie dacă cineva e bolnav: ar fi indicat ca aceea persoană să îşi ia câteva zile libere pentru a se pune pe picioare. 

6. Mănâncă bine, mai ales prânzuri uşoare şi sănătoase. Planifică-ţi mesele din timpul săptămânii, mai ales prânzul. Pregăteşte-ţi mâncarea de cu seara şi au grijă să incluzi proteine, fructe şi legume pentru energie. 

7. Ia pauze şi ieşi la aer. În fiecare zi, trebuie să îţi iei doza de vitamina D şi să ieşi afară. Chiar dacă eşti extrem de ocupat, e bine să iei o pauză de câteva minute. Plimbă-te puţin în jurul clădirii sau du-te într-o zonă cu verdeaţă din apropierea locului de muncă. 

8. Mănâncă gustări pe parcursul zilei. Pentru energie optimă, e bine să ai gustări sănătoase la tine, cum ar fi fructe, iaurt, nuci. Dacă stai prea mult fără să mănânci, glicemia poate să îţi scadă şi nu mai ai randament. E mai bine, deci, să mănânci la două-trei ore pentru a avea mereu energie. 

9. Limitează cofeina. Încearcă să te limitezi la o cafea pe zi, dimineaţa. În plus, poţi să limitezi caloriile dacă bei cafeaua fără frişcă sau zahăr. 

10. Ai grijă la stres. Majoritatea locurilor de muncă pot impune un ritm uneori obositor. Uneori trebuie să faci mai multe decât ai cum. Pentru asta, trebuie să înveţi să te relaxezi: fie că e o carte bună, o zi la spa, o ieşire cu prietenii. Învaţă să îţi faci timp pentru tine ca să scapi de stresul zilnic. 

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net