10 alimente care încetinesc procesul de degenerare a creierului

legume_verzi.jpg

legume verzi sanatate creier
Cele mai importante legume care protejează creierul sunt cele cu frunze verzi
foto: randhillgroup.blog.com

Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a maladiei Alzheimer, încetinind procesul de degenerare a creierului.

O nouă dietă creată de specialiştii în sănătatea creierului poate scădea cu peste 50% riscul de a dezvolta maladia Alzheimer, potrivit unui nou studiu. Specialiştii spun că această dietă are efecte benefice chiar şi dacă nu este urmată cu meticulozitate, informează dailymail.co.uk, preluat de Mediafax. Dieta include trei porţii de cereale integrale consumate zilnic, alături de o salată şi o porţie de legume, ulei de măsline şi un pahar cu vin.

Potrivit noului studiu, realizat de cercetătorii de la Rush University Medical Centre din Chicago, persoanele care au urmat strict această dietă au prezentat cu 53% mai puţine riscuri de a dezvolta maladia Alzheimer, iar cei care nu au respectat-o în totalitate au prezentat cu 35% mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi.

Lista celor zece alimente care protejează creierul:

 1. legume cu frunze verzi
 2. alte legume
 3. nuci
 4. fructe de pădure
 5. leguminoase (fasole, năut etc.)
 6. cereale integrale
 7. peşte
 8. pui
 9. ulei de măsline
 10. vin

De asemenea, topul alimentelor care afectează sănătatea creierului este format din carne roşie, unt şi margarină, brânză, produse de patiserie şi dulciuri, alimente prăjite şi de tip fast-food. Gustările ar trebui să se bazeze pe nuci şi seminţe, leguminoasele ar trebui servite o dată la două zile, carnea de pui şi fructele de pădure - de cel puţin două ori pe săptămână, iar peştele - cel puţin o dată pe săptămână. Untul şi margarina nu ar trebui să depăşească o lingură pe zi, brânza, produsele de patiserie, dulciurile, carnea roşie şi alimentele prăjite/ fast-food - mai puţin de o dată pe săptămână. Studiul a fost finanţat de National Institute on Aging din SUA.

Loading...

Citește și

 • Unele alimente influenţează pozitiv performanţele intelectuale, capacitatea de concentrare şi gândirea. Iată topul celor care ajută creierul să funcţioneze eficient, îmbunătăţind memoria, atenţia şi performanţa cognitivă.

 • factori influenta sanatate creier poluare alimentatie

  Creierul este unul dintre organele care îi fascinează pe cercetătorii din întreaga lume, modul în care acesta funcționează fiind în continuare un mister. Ceea ce se știe cu siguranță este că anumite activități zilnice sunt nocive pentru creier, deoarece îl îmbătrânesc și îmbolnăvesc prematur.

 • creier meditatie tehnica relaxare

  Cercetătorii americani au descoperit modalitatea de a ne proteja creierele de îmbătrânire. Aceștia susțin că meditaţia practicată pe parcursul mai multor ani este asociată cu o scădere mai mică a volumului creierului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1