Vreţi ca relaţia să funcţioneze? Bucurati-vă de diferenţele dintre voi şi valorificaţi-le

cuplu.jpg

cuplu
Dacă am fi la fel, ne-am plictisi repede unul de celălalt.
foto: pixabay.com

La început, atunci când v-aţi cunoscut, erai încântată poate de faptul că iubitul tău este misterios şi tăcut, iar când relaţia tinde să se deterioreze, eşti chiar enervată tocmai de aceste tresături ale partenerului tău. De obicei, alegem parteneri de cuplu care ne completează, mai puţin copia noastră fidelă.

Dacă vrem ca relaţia să funcţioneze, trebuie să învăţăm să ne bucurăm de diferenţele dintre noi şi să le valorificăm. Dacă am fi la fel, ne-am plictisi repede unul de celălalt. Dacă suntem diferiţi şi ne completăm reciproc, vom avea mereu câte ceva de descoperit la cel pe care îl iubim, nu va fi previzibil ce face el şi avem de învăţat suficiente lucruri de la el. Fiind diferit, înseamnă exact ce îţi lipseşte ţie, are ceva ce la tine e latent şi nu foloseşti în mod activ. Suntem diferiţi, gândim diferit şi avem dorinţe şi nevoi contradictorii.

Dacă ajungi să te deranjeze la iubitul tău comportamentul care la început te-a atras la el, este pentru că te deranjează faptul că nu poţi fi astfel. În loc să te comporţi aşa, mai bine foloseşte diferenţele dintre voi pentru a reînvia acea parte adormită la tine, pentru a-ţi creşte la rândul tău acele tresături şi a le îmbunătăţi. În acest caz, el nu are nicio vină. Tu ai ajuns să-l priveşti diferit faţă de începutul relaţiei.

 

Loading...

Citește și

  • Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante

    Dificultatea de a obţine sau a oferi satisfacţie sexuală poate să creeze tensiuni în relaţia de cuplu. Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri. Plăcerea intimă nu este un act de voinţă. De aceea, actul sexual este o oglindă a felului în care cei doi comunică în cuplu.

  • Rutina în cuplu duce la o familiaritate care omoară pasiunea

    Rutina în relaţiile de cuplu poate fi benefică. Înseamnă siguranţă, confort, linişte şi încredere. Fără îndoială sunt valori pe care ni le dorin în relaţie. Dar ele reies şi din ceea ce facem împreună, din noutate şi schimbare, din explorarea limitelor şi depăşirea lor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1