Viaţa sexuală a cuplului. Lipsa orgasmului, motiv de frustrare

placere.jpg

Viata sexuală a cuplului lipsa orgasmului motiv de frustrare
Din pricina mediatizării excesive a sexului, multe femei, probabil mai sensibile şi care au nevoie de mai mult stimulare din partea partenerilor, încep să se simtă nişte ciudate
foto: 123RF

Trăim vremuri în care, să recunoaştem, sexul nu mai este o chestiune intimă. Dimensiunile organelor care produc plăcere sunt măsurate public, iar cei ce nu ating standardele rămân pe vecie cu frustrări. Orgasmul, aşa cum era cunoscut cu câţiva ani în urmă nu mai este trendy, căci orgasmele multiple sunt acum mult mai interesante.

Sub această presiune, devenită deja socială, o femeie care nu reuşeşte decât cu chiu, cu vai, să aibă un simplu orgasm, ce poate face pentru a impresiona şi nu descuraja bărbatul cu care a ajuns în intimitate? Să mimeze!

Din pricina mediatizării excesive a sexului, multe femei, probabil mai sensibile şi care au nevoie de mai mult stimulare din partea partenerilor, încep să se simtă nişte ciudate. Aşa că ajung să-şi ascundă problema, crezând că este ceva în neregulă cu corpul lor şi nedorind să-şi nemulţumească partenerul. Abordarea este total greşită, întrucât anorgasmia este un lucru normal rândul femeilor din întreaga lume. O femeie care are o viaţă normală are fluctuaţii hormonale lunare, are o activitate zilnică ce o oboseşte uneori foarte mult, are emoţii şi trăiri care diferă de la o zi la alta şi care îi influenţează şi viaţa intimă.

Şi nu, pofta de multe ori nu vine mâncând, aşa că atunci când oboseala, tristeţea, îngrijorările de peste zi se înghesuie cu toate în inima ei la sfârşitul zilei, rar îşi mai poate face loc şi orgasmul.

Loading...

Citește și

 • Cum se schimbă viaţa sexuală a partenerilor odată cu trecerea timpului

  Toate relaţiile de cuplu parcurg anumite etape, și câteodată sexul trece pe loc secundar. Uneori este firesc, dar dorința sexuală nu trebuie neglijată prea mult timp. Una dintre cauzele principale pentru care dorința sexuală scade dramatic în unele cupluri este legată de schimbarea etapei de viață prin care partenerii trec.

 • Cum păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.

 • Rezistă cuplul în absența vieții sexuale

  Cu siguranţă da, mai ales atunci cand cuplul nu are parte deloc de noutate și totul se repetă monoton, este firesc ca partenerii trecuți de etapa îndrăgostirii să manifeste o dorință mai scazută. Dacă această perioadă se tot prelungește, unele cupluri pot constata că, deși nu au avut nicio ceartă, scânteia s-a stins. Partenerii spun că se simt obosiți sau că îi doare capul, sau pur și simplu că nu au chef.

 • Aşa se comportă un bărbat imatur din punct de vedere emoţional

  Ai cunoscut un tip, iar prima ieşire în oraş a fost de-a dreptul senzaţională. Ţi-a trimis mesaje şi înainte şi după întâlnire. Intuiţia îţi spune că s-a simţit foarte bine, cel puţin la fel de bine cum te-ai simţit şi tu. Dar dintr-un motiv greu de ghicit, nu te mai caută o perioadă.