Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la sex

impedime.jpg

Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicele sexuale
Plăcerea sexuală şi dragostea nu au limite de vârstă
foto: 123RF

Prea multe persoane se gândesc la faptul că dacă sunt în vârstă sunt mai puţin dorite şi mai puţin active sexual. Adulţii în vârstă pot accepta aceste prejudecîţi şi să adopte ideea că lor nu le este permis sau nu li se potriveşte să fie activi sexual.

Plăcerea sexuală şi dragostea nu are limite de vârstă. Aproape orice prezintă capacitatea de a descoperi de-a lungul vieţii plăcere în desfăşurarea relaţiilor sexuale. Credinţa în mitul că persoanele în vârstă nu mai manifestă interes pentru sex reprezintă de fapt pierderea unor oportunităţi minunate.

Singurătatea cauzată de propria alegere, divorţ poate reprezenta de asemenea o problemă. Pe măsura înaintării în vârstă, există posibilitatea ca numărul de persoane din grupul de aceeaşi vârstă din care s-ar putea alege un posibil partener să se reducă, Femeile sau bărbaţii singuri pot să nu ştie cum să-şi exprime impulsurile sexuale. General vorbind, este de preferat să fie exprimate dorinţele sexuale decâr reprimate până când aproape acestea nu mai există.

Nevoile fizice şi emoţionale se schimbă cu timpul şi în funcţie de diferite circumstanţe. Intimitatea şi sexualitatea pot fi importante sau nu, pentru fiecare individ. Problema aici este una de obţiune. Dacă se decide deliberat că sexul nu mai este potrivit, atunci aceea este decizia corectă. Este posibilă o viaţă plină de trăiri fără sex. Cu toate acestea, dacă este aleasă opţiunea de a continua o viaţă sexuală activă poate fi necesar suportul şi încurajărule. S-ar putea încă descoperi zone erogeme neexploatate pentru a fi explorate.

Loading...

Citește și