Vaginita bacteriană. Cum se transmite această infecţie?

bbb.jpg

Vaginita bacteriană
Unul dintre motivele apariției acestei afecțiuni este schimbarea partenerului sexual sau întreținerea de relații sexuale cu mai multe persoane
foto: 123RF

Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează, bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia.

Cum se transmite această infecţie?

Modul exact de transmitere nu este cunoscut. Infecţia apare de obicei la femei active din punct de vedere sexual şi se asociază cu dezechilibrul dintre bacteriile „bune” și „rele” care se regăsesc în mod normal în vagin. Unul dintre motivele apariției acestei afecțiuni este schimbarea partenerului sexual sau întreținerea de relații sexuale cu mai multe persoane, dar sunt mulți alți factori necunoscuți care duc la apariția bolii.

Printre factorii de risc ai acestei afecţiuni se numără folosirea frecventă a irigatoarelor şi a tampoanelor vaginale, toaleta vaginală făcută cu săpunuri dure, utilizarea pe termen lung a steriletului şi utilizarea lenjeriei intime din materiale sintetice.
Simptomele includ mâncărimi, arsuri, durere în timpul urinării, secreții vaginale și un miros neplăcut. Diagnosticul se pune în urma unor analize ale secreţiei vaginale. Tratamentul medicamentos poate fi oral şi vaginal. Se poate întâmpla ca după administrarea tratamentului boala să recidiveze şi simptomele să reapară.

Cum se poate preveni infecția?

 • Abstinență sexuală
 • Limitarea numărului de parteneri sexuali
 • Evitarea efectuării spălăturilor vaginale

 

Loading...

Citește și

 • Dacă îţi doreşti o viaţă sexuală bună trebuie să-ţi faci timp pentru ea

  Îmbunătăţirea vieţii intime de cuplu pare a fi un ideal aproape imposibil de atins în cazul în care timpul şi-a pus amprenta şi lucrurile s-au răcit aproape de tot în dormitor. Reaprinderea acelei scântei care face ca actul sexual să fie perfect poate deveni însă un vis împlinit mai uşor decât ţi-ai fi închipui vreodată, bineînţeles dacă îţi faci timp pentru sex.

 • Părerea despre propriul corp influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală

  Părerea despre propriul corp este foarte importantă. Te simţi mai atrăgătoare dacă îţi place cum arăţi. Dacă te simţi bine cu tine, ai şi o stare de spirit mai bună. E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea slab sau prea gras, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală.

 • O greşeală de evitat la începutul unei relaţii

  Orice început de relaţie este fascinant, partenerii par să ignore orice altceva din jur pentru că nu au nevoie decât unul de celălalt. Fiecare dintre cei doi are impresia că și-a găsit jumătatea și că vor rămâne nedespărțiți. Dar să nu uităm că etapa de îndrăgostire, în care ne descoperim partenerul cu mult interes, în care noutatea este prevalentă, iar viața sexuală foarte activă, nu durează foarte mult.

 • Fantezia care ia naștere în mintea femeilor nemulţumite de viaţa lor intimă

  Nu doar bărbaţii au această fantezie să facă sex nebun cu o persoană necunoscută, ci şi femeile. Multe doamne nemulţumite fiind de viaţa lor intimă, alături de partenerul de viaţă, visează la o întâlnire cu un necunoscut cu care să facă dragoste până la epuizare. Gândul că vor întâlni un străin pentru o noapte de sex în care pot face absolut orice, stârnește mulți fiori de plăcere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1