Unele persoane cred că bolile venerice nu se iau prin intermediul sexului oral. Fals!

orx.jpg

Unele persoane cred ca bolile venerice nu se iau prin intermediul sexului oral
Sexul oral oferit şi primit nu te fereşte de contactarea unei boli cu transmitere sexuală
foto: 123RF

Contractarea bolilor cu transmitere sexuală prin sex oral este posibilă? Specialiștii spun că nu există sex 100% sigur. Aşadar, sexul oral oferit şi primit nu te fereşte de contactarea unei boli cu transmitere sexuală. Dimpotrivă! În urma unei partide de sex oral te poţi alege cu o boală venerică.

De ce există riscuri în cazul sexului oral?

Simplul contact dintre zona bucală şi zona genitală prezintă riscuri. Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur. În cazul felaţiei, femeia poate contacta o boală dacă lichidul pre-ejaculator sau sperma partenerului este infectată. Şi secreţiile vaginale sau menstra sunt purtătoare de viruşi şi bacterii. Aşa că şi un bărbat poate contacta o boală.

 Un alt factor de risc îl reprezintă rănile deschise din zona bucală şi cea genitală. Dacă tu sau partenerul tău aveţi o inflamaţie, un herpes, o rană care supurează în zonele amintite sau dacă vă sângerează gingiile, puteţi transmite şi contacta boli pe aceste căi.

Cum reduci riscul de contactare a unei boli prin sex oral?

Oricât de exagerat ar suna, protejează-te chiar şi în timpul unei partide de sex oral. Riscurile cresc dacă îl practici cu un bărbat cunoscut recent sau care îţi este infidel. Există prezervative destinate bărbaţilor, dar şi femeilor, confecţionate special pentru sexul oral.

 

Loading...

Citește și

  • Acesta este micul secret ajută la consolidarea relaţiei de dragoste

    Micul secret care ajută la consolidarea relaţiei de dragostei este să oferi partenerului dreptul de a fi autentic, de a fi el însuşi. Bineînţeles, înainte de toate este necesar ca şi el să îşi ofere acest drept. Ce poate fi mai minunat decât să fii conştientă de frumuseţea interioară şi de puterea partenerului, iar el să ştie cât de mult îl apreciezi pentru ceea ce este.

  • lucru pe care e bine să nu îl faci niciodată când începi o relaţie

    Relaţiile de lungă durată sunt acelea care se bazează pe o conexiune emoţională puternică, iar asta, bineînţeles, nu se obţine(numai) prin sex. Este important ca tu şi iubitul tău să vă cunoaşteţi îndeajuns de bine şi să fiţi amândoi conştienţi că între voi există o legătură solidă, înainte de a face sex. În articolul de mai jos, află ce nu este indicat să faci înainte de a începe o relaţie cu adevărat.

  • Nu prea reuşeşti să ajungi pe culmile plăcerii sfaturi

    Cele mai multe femei nu se pot bucura de orgasm fără să depună efort, însă cu puţin exerciţiu, răbdare şi implicare, plăcerea poate fi atinsă fără nicio problemă.

  • Te-ai despărţit de cel care ţi-a fost iubit şi simţi că nu poţi să treci peste acest lucru. Conştientizezi că nu mai poţi să fii cu el, însă îţi doreşti ca, într-un fel sau altul, să rămână cumva alături de tine. Iar pentru asta ai face orice pentru a mai păstra măcar o portiţă deschisă spre trecutul care te-a făcut atât de fericită cândva.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1