Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate

sch.jpg

Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate
Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate este că orice ai face nu îi poţi schimba pe ceilalţi aşa cum vrei tu
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate este că orice ai face nu îi poţi schimba pe ceilalţi aşa cum vrei tu. Mai poți învăța că oamenii nu sunt proprietatea nimănui. Uneori, credem că cel de lângă noi este ”al nostru” orice s-ar întâmpla, oricum ne-am purta cu el și, de aceea, trebuie să accepte tot ce facem.

Pe de altă parte, chiar dacă tu te porți cum crezi tu mai bine, nu înseamnă că el apreciază asta. În plus, poate decide indiferent de acțiunile tale să te părăsească. Este clar că nu putem controla acțiunile altora, chiar dacă îi iubim și credem că ei ne iubesc.

O altă greșeală pe care o facem frecvent noi, femeile, este să credem că ne putem schimba partenerul în bine. Astfel, poți intra într-o relație cu un bărbat care nu te mulțumește, dar pe care crezi că îl poți determina să se transforme după chipul şi asemănarea ta. Anumite aspecte pot fi trecute cu vederea și mai bine te-ai obișnuit cu micile lui defecte. Dar în alte cazuri, în care el este agresiv, alcoolic și tu crezi că îl poți aduce pe calea cea bună, mai bine renunţă. Ai putea să-l ajuți ca prietenă, dar în niciun caz să accepți să fii iubita sau chiar partenera lui de viaţă. Șansele de a se schimba în bine sunt minime, iar suferința ta este fără doar şi poate garantată.

 

Loading...

Citește și

 • O atitudine misterioasă este întotdeauna binevenită când vrei să stârneşti interesul uni bărbat

  Bărbaţilor le-a plăcut vânătoarea încă din cele mai vechi timpuri şi au apreciat dintotdeauna o femeie care le-a pus mintea şi aptitudinile de cucerire la încercare. Poate de aceea încă funcţionează metoda de a-l lăsa pe el să vină la tine.

 • Înainte de a intra într-o relaţie serioasă cunoaşte-ţi partenerul din toate punctele de vedere

  Relaţiile de cuplu nu funcţionează de la sine. Pentru ca o relaţie să funcţioneze este nevoie de timp şi este nevoie de muncă; este nevoie de atenţie, de determinare şi de implicare. Nu putem să facem o relaţie să funcţioneze doar pentru că ne-am întâlnit şi ne-am plăcut. Nu este suficient. De asemenea, oricât de urât ar suna, nici dragostea nu este suficientă pentru ca o relaţie să meargă.

 • Pentru momentele mai puţin pasionale din relaţie, unii dau vina pe factorii externi

  Cele mai multe cupluri consideră că este foarte dificil să mențină dragostea la aceeași intensitate de la început și până la sfârșit, mai ales în prezent, când majoritatea partenerilor pierd lupta cu rutina. Sexul joacă un rol foarte important în relațiile pe termen lung, însă acesta trebuie să fie dorit de ambele părți. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.

 • Pe bărbații îi scoate din sărite insistența

  Cele mai multe femei atunci când se îndrăgostesc fac greşeala de a-şi îndepărta pretendenţii printr-o atitudine prea insistentă. Pe bărbați îi scot din sărite insistența, chestionarea sau sâcâiala. În momentul în care tu eşti mereu cea care iniţiază contactul cu bărbatul pe care îl placi şi nu ai niciodată răbdare ca el să facă primul pas, este foarte posibil să îl "sufoci" cu atenţia ta. Dacă tu îi trimiţi constant mesaje, emailuri şi îl suni înainte să o facă el, s-ar putea ca această atitudine să îţi aducă mai multe probleme decât beneficii în jocul seducţiei.