Un factor ce este adesea trecut cu vederea în cuplu: independenţa! Iată ce presupune

inde.jpg

Un factor ce este adesea trecut cu vederea în cuplu independenţa
Independenţa este cel mai important factor pentru o relaţie de durată
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Independenţa este cel mai important factor pentru o relaţie de durată! Însă există o categorie de persoane care crede că ea înseamnă răceală, distanţare faţă de partenerul de viaţă sau luarea de decizii separate în ceea ce priveşte viaţa fiecăruia. De fapt, independenţa nu se referă la aceste lucruri, ci la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia.

Dacă ne aşteptăm să ne confundăm cu persoana de lângă noi sau ca ea să ne facă să ne simţim împlinite, înseamnă că nu ne suntem suficiente nouă însene. Cu alte cuvinte, avem nevoie de prezenţa partenerului de cuplu în viaţa noastră, de iubire şi de a împărtăşi sentimentele, emoţiile şi momente plăcute sau dificile, însă nu este recomandabil să plasăm responsabilitatea fericirii noastre asupra persoanei de lângă noi.

De asemenea, ea ne poate ajuta şi ne poate susţine în ceea ce facem. Însă, dacă îl considerăm pe celălalt responsabil de propria fericire, el va resimţi o tensiune continuă, iar acest lucru duce adesea la nemulţumiri, frustrări, dezamăgire, plictiseală şi chiar nefericire. Prin urmare, a fi independentă şi încrezătoare în propria persoană şi în partenerul de cuplu, oferindu-i şi lui, în acelaşi timp, libertatea de care are nevoie, aduce o serie de beneficii ce contribuie la consolidarea unei relaţii armonioase şi durabile.

 

Loading...
 
 

Citește și