Umorul, cea mai bună metodă de a face un reproş fără a deranja

umor.jpg

Umorul cea mai bună metodă de a face un reproş fără a deranja
Menținut într-o relație de lungă durată, umorul păstrează lucrurile interesante și pline de entuziasm
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Umorul joacă un rol important în relație. Râsul eliberează din tensiune, destinde, îmbunătăţeşte starea de spirit și dă energie. De asemenea, râsul poate contribui la dezvoltarea unei relații stabile și sănătoase, aducându-i mereu pe oameni împreună, ajutând la cultivarea intimității în cuplu, și rezolvând conflictele sau neînțelegerile apărute între parteneri.

Pentru fiecare om există lucruri care îl deranjează şi îl înnebunesc la celălalt. Dar este bine să le transformi în apreciere aducând în scenă umorul şi joaca. În loc să te enervezi pe partener, să ţipi, să-l pedepseşti, încearcă să-i atragi atenţia făcând o glumă pe seama a ceea ce consideri a fi defectul lui. Va înţelege şi va corecta mai degrabă aşa decât dacă reacţia ta este agresivă.

Când îl presezi, ar putea să se încăpăţâneze să nu facă acel lucru doar pentru că i-ai impus. Dacă îi transmiţi în glumă ce te deranjează, nu se va simţi persecutat, forţat să schimbe ceva şi este mai puţin probabil să se încăpăţâneze sau să răspundă urât. Umorul este cea mai bună metodă de a face un reproş fără a deranja.

Menținut într-o relație de lungă durată, umorul păstrează lucrurile interesante și pline de entuziasm, iar atitudinea partenerilor față de viață în general, este una plină de emoție, încântare și pozitivism.

 

Loading...
 
 

Citește și