Ţesutul vaginal se poate fisura uşor dacă nu eşti bine excitată

sa.jpg

Fisuri în țesutul vaginal din cauza sexului
Ţesutul vaginului se poate fisura ușor, dacă nu eşti foarte bine excitată
foto: 123RF

Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă sau s-ar produce chiar ruperea.

Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă nu ești destul de excitată pentru a face sex sau dacă vaginul tău nu s-a lubrifiat natural îndeajuns și a început deja penetrarea. Astfel, țesutul vaginului se poate fisura ușor și simți usturimi în timp și după ce faci sex.

Fisuri în țesutul vaginal din cauza sexului

Ca să previi această leziune trebuie să acorzi mai mult timp corpului tău să reacționeze în fața stimulilor sexuali, să te relaxezi și să ai la îndemână și o sticlă de lubrifiant dacă vaginul tău nu face asta îndeajuns. În cazul în care durerile sunt puternice sau îți curge mult sânge, ar trebui să mergi de urgență la medic.
 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Motivele pentru care e bine să vă lăsaţi cât mai des răsfăţaţi în dormitor

  A fost dovedit ştinţific şi medical că sexul are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, emoţională şi psihică a individului, în afara plăcerii propriu-zise. Din perspectiva emoţională, o frecvenţă sexuală ridicată contribuie la un sentiment de tinereţe, vigoare în cuplu, partenerii se simt mai dinamici, mai plini de viaţă, mai calmi şi mai puţin irascibili. Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener. Astfel, se poate spune că sexul este un adevărat tonic în ceea ce priveşte stresul.

 • Faceţi sex din ce în ce mai rar

  Fiecare dintre noi își dorește o relație care să fie perfectă până la bătrânețe, însă, din păcate, treaba nu stă mereu așa. Despărțirile fac parte din viața noastră, fie că ne place sau nu. Dacă simţi că partenerul nu mai este atât de atent cu tine, nu mai faceți sex atât de des, iar când o faceți pare mai mult o obligație e posibil să nu mai fie îndrăgostit de tine.

 • Mitul conform caruia barbatii nu au nevoie de preludiu este fals

  Se spune despre bărbaţi că nu au emoţii, că fac sex mecanic, că nu se gândesc la prea multe lucruri și nici nu le pasă de partenerele lor. Aceasta este imaginea conturată de miturile care s-au perpetuat de-a lungul timpului și pe care studiile științifice le pun sub semnul întrebării.

 • Epilarea inghinală o practică tot mai răspândită în rândul femeilor

  Epilarea inghinală a devenit o practică tot mai răspândită în rândul femeilor.Te întrebi dacă ar trebui să elimini absolut tot părul pubian? Adevărul este că unele femei preferă să nu aibă deloc păr pubian, altele se simt ciudat fără el, ca şi cum ar fi mai expuse, mai vulnerabile.