Susţinerea partenerului, esenţială pentru bunul mers al relaţiei

21.jpg

Susţinera partenerului, esenţială pentru bunul mers al relaţiei
A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că partenerul de viaţă este de acord cu ceea ce îţi doreşti
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că partenerul de viaţă este de acord cu ceea ce îţi doreşti, cu ceea ce reprezinţi tu, fără a face vreun efort în a te schimba. Sprijinul fiecărui partener de cuplu trebuie să fie orientat spre valorile comune ale celor doi şi spre planurile de viitor pe care şi le împărtăşesc.

Susţinerea vine atât în comportamentele şi activităţile „de echipă' în cuplu, cât şi pentru cele individuale. Astfel, fiecare partener trebuie să dea dovadă de susţinere şi înţelegere inclusiv pentru alegerile profesionale pe care fiecare în parte şi le asumă şi le urmează.

De cele mai multe ori, implicarea activă într-o relaţie nu înseamnă nicidecum sufocare, ci o libertate susţinută şi înţeleasă. Aceasta ajunge, de-a lungul relaţiei, să devină un punct solid de sprijin care oferă în final siguranţă şi stabilitate.

Învaţă să îţi validezi cât mai des partenerul de cuplu, cu ajutorul cuvintelor frumoase şi încurajatoare, al gesturilor mici şi al surprizelor şi vei observa cum relaţia ta devine treptat o relaţie sănătoasă şi împlinită. De asemenea, este frumos şi firesc să te aştepţi la aceleaşi răspunsuri şi din partea lui.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Modificări fizice frecvent întâlnite la femei odată cu înaintarea în vârstă

  La majoritatea femeilor, plăcerea şi interesul pentru sex nu ar trebui să se diminueze cu vârsta. Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicile sexuale de care oamenii se bucură de-a lungul vieţii. Totuşi, ar putea fi necesare unele mici ajustări pentru a se acomoda cu orice limitări fizice sau cu consecinţele diferitelor boli sau medicamente..

 • cauzele principale pentru care dorința sexuală scade dramatic cupluri

  Cuplul, de-a lungul timpului, trece prin tot felul de etape, şi câteodată sexul trece pe locul secundar. Uneori este firesc, dar activitatea intimă nu trebuie neglijată foarte mult timp.

 • Exista prietenie intre doua persoane de sex opus

  În funcţie de concepţia fiecăruia despre relaţii permise sau dorite cu sexul opus, unele persoane consideră că atracţia sexuală nu poate fi eliminată din relaţia dintre femei şi bărbaţi şi, evident, că acolo unde ea există, relaţiile de prietenie devin mai dificile, dacă nu chiar imposibile. Pentru o relaţie de prietenie sănătoasă cu sexul opus, comunicarea şi limitele sunt esenţiale. Este important ca ambii să aibă motivaţii comune şi să nu existe scopuri ascunse.

 • Factori care afectează mod negativ viaţa sexuală bărbaţilor

  Există o serie întreagă de factori din viaţa de zi cu zi care pot influenţa negativ activitatea intimă. Este vorba de stres, oboseală, griji, regim alimentar, lipsa timpului liber. Lăsând la o parte aceşti factori, în cazul bărbaţilor se mai adăugă o problemă a cărei consecinţe se manifestă atât în plan fizic, cât şi psihic: disfuncţiile erectile.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5