Suprasolicitarea zilnică, o problemă care afectează viaţa intimă

da.jpg

Suprasolicitarea zilnică o problemă care afectează viaţa intimă
Suprasolicitarea zilnică poate să însemne un nivel de stres foarte mare, care să conducă la stări extreme de oboseală
foto: 123RF

Extrem de multe persoane se lasă atât de mult angrenate în ritmul cotidian accelerat şi haotic, încât nici nu observă cum oboseala le afectează treptat viaţa sexuală. Cuplurile ajung să renunţe la intimitate, întrucât nivelul libidoului este atât de scăzut, încât somnul pare mult mai atractiv decât raporturile intime fireşti.

Suprasolicitarea zilnică poate să însemne un nivel de stres foarte mare, care să conducă la stări extreme de oboseală, respectiv la o disponibilitate redusă pentru raporturile sexuale în cuplu. Iar cum satisfacţia sexuală este o parte importantă a bunăstării fizice şi mentale, se naşte un cerc vicios în care oboseala afectează viaţa intimă, iar relaţiile sexuale afectează tonusul general al organismului.

Prin urmare, este nevoie de o reorganizare a modului de viaţă şi de o prioritizare nouă a sarcinilor zilnice, astfel încât momentele petrecute în doi să aibă propriul lor interval de timp dedicat. Acest lucru presupune, desigur, renunţarea la unele activităţi şi obiceiuri mai puţin importante, în beneficiul bucuriei de a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Loading...

Citește și

 • Infidelitatea partenerului de viaţă o greşeală de iertat

  Majoritatea specialiştilor consideră că cine a înşelat o dată va repeta, cât de curând, aventura. Există şi excepţii, dar infidelitatea în antecendente reprezintă ea însăşi un semnal de alarmă cu privire la viitorul relaţiei alături de un partener infidel. În astfel de situaţii, experţii în relaţii de cuplu consideră că partenerul înşelat trebuie să fie cel care stabilişte regulile jocului: el decide limitele şi el este cel care hotărăşte dacă acceptă sau nu un astfel de comportament.

 • De ce bărbaţii nu îşi doresc să facă sex tot timpul cu partenera

  Eşti în dormitor cu iubitul tău, ai chef să faci dragoste, dar el te-a refuzat. Nu numai că ţi-a rănit egoul dar îţi mai pui şi tot felul de întrebări în ceea ce priveşte relaţia. Ce nu mai merge? De ce nu mai vrea să facă sex? Stai liniştită, problema nu e atât de gravă precum pare. La fel ca tine, şi partenerul tău de viaţă are momente în care nu e pregătit pentru a face amor. Nu are dispoziţia necesară, poate e stresat, poate pur şi simplu nu ai nimerit momentul. Până şi cel mai obsedat bărbat are parte de clipe în care nu se gândeşte la sex.

 • Disfuncțiile sexuale la femei neputinţa excitării în timpul actului intim

  Disfuncțiile sexuale la femei pot pe de-o parte influența în mod negativ stările fizice și psihice și, de pe altă parte, pot favoriza apariția unor tensiuni nedorite în cuplu. Reprezentantele sexului frumos pot suferi de o afecţiune care constă în neputința excitării în timpul actului intim.

 • Motivele pentru care femeile trecute 45 de ani nu chef sex partenerul

  Uneori se întâmplă ca femeile trecute de 45 de ani să nu mai aibă chef efectiv de contacte intime cu partenerul lor. Bărbaţii se grăbesc adesea să tragă concluzii pripite şi consideră că sunt primii vinovaţi pentru lipsa de interes faţă de sex a soţiilor lor, însă realitatea poate fi cu totul alta. Există mai multe motive pentru care femeile trecute de prima tinereţe refuză să mai facă sex cu bărbatul de lângă ele.