Suferi de mâncărimi şi iritaţii în zona intimă? Iată ce afecţiune poate ascunde

unu.jpg

Suferi de mâncărimi şi iritaţii în zona intimă
Vaginita bacteriană este una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă orice femeie cel puţin o dată în viaţă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Vaginita bacteriană este una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă orice femeie cel puţin o dată în viaţă. Această afecţiune este determinată de dezechilibrul florei vaginale. Un vagin sănătos este uşor acid, cu un PH cuprins între 3,8 şi 4,5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice.

Modificările care afectează Ph-ul acid duc la scăderea numărului de lactobacili vaginali şi astfel la creşterea riscului de infecţie vaginală. Printre factorii care pot contribui la dezechilibrul florei vaginale se numără variaţiile hormonale din timpul ciclului menstrual, igiena intimă excesivă sau necorespunzătoare, contactul sexual cu un nou partener, precum nivelul scăzut de estrogen din timpul menopauzei.

Pe lângă mâncărimi şi iritaţii, simptomele vaginitei bacteriene pot consta şi în secreţii abundente, cu miros neplăcut, de culoare alb-gri sau gălbui. Această afecţiune se poate manifesta şi prin înrăşirea şi umflarea vulvei. Multe femei resimt disconfort în timpul actului sexual, precum şi un miros neplăcut accentuat în urma contactului sexual.

 

Loading...

Citește și

 • Aspecte ce ţin de sexualitatea femeilor şi pe care ar trebui să le cunoaşteţi

  Sexualitatea unei femei este unul din cele mai complicate aspecte ale acesteia. Sexologii ştiu că pentru un bărbat nu este uşor să se descurce pe un teren care le este chiar şi femeilor, adesea, plin de necunoscut. De aceea vă oferim câteva sfaturi utile pentru ca în final, sexul să nu pară atât de complicat, iar plăcerea să existe pentru amândoi.

 • Caracteristici ale unei relaţii de cuplu fericite

  O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine, cooperează în atingerea unor scopuri şi sunt adaptaţi mediului în care trăiesc, fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv şi iau decizii împreună. Partenerii de cuplu nu doar au comportamente pozitive unul faţă de celălalt ci şi răspund pozitiv la comportamentul celuilalt. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.

 • Sfaturi care te pot ajuta să gestionezi o ceartă cu persoana iubită

  Conflictele într-o relație sunt inevitabile. Conflictul în sine nu reprezintă problema, ci modul în care este gestionat poate apropia sau depărta partenerii. De aceea abilitățile de comunicare sunt esențiale într-o astfel de situație.

 • Ce pot face partenerii atunci când apar discrepanţe de apetit sexual

  Dragostea duce inevitabil la intimitate, iar intimitatea, la sex. Relaţiile de cuplu satisfăcătoare sunt acelea în care sexul este de calitate, suficient şi recompensator pentru ambii parteneri. Balanţa este dificil de menţinut. Ocazional, discrepanţe de apetit sexual pot apărea în cuplu, dar acest lucru poate fi trecut cu bine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1