Succesul vieţii în doi depinde de felul în care partenerii comunică între ei

31.jpg

Succesul vieţii în doi depinde de felul în care partenerii comunică între ei
Comunicarea menține relațiile de dragoste puternice și sănătoase
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Succesul vieţii în doi depinde desigur de felul în care partenerul de viaţă vibrează şi răspunde la emoţiile celuilalt, dar şi de felul în care partenerii comunică între ei, de calitatea comunicării.

Comunicarea menține relațiile de dragoste puternice și sănătoase. Indiferent cât de intens este nivelul de afecțiune, atunci când cuplurile nu mai comunică, dragostea și pasiunea pe care au avut-o odată unul pentru altul dispar ca un fum.

Atunci când unele dintre cuvintele, faptele și alegerile partenerului nu se potrivesc cu ceea ce noi dorim, iar a pune pe masă conflictul ni se pare că este inutil, gândiți-vă că fiecare problemă nediscutată pune un zid între parteneri, un obstacol în calea comunicării în cuplu.

Pe termen lung, aceste ziduri vor determina partenerii să fie critici în mod agresiv unul cu altul și să fie în defensivă de fiecare dată când este deschis un subiect sensibil despre cuplu. Partenerul va concluziona în acest caz că sentimentele și gândurile sale nu sunt auzite sau că acestea chiar nu contează pentru partenerul de cuplu. Acest tipar de “ne-comunicare” se cronicizează într-o permanantă evitare a discuțiilor în cuplu, pe fondul temerilor, supărărilor și frustrărilor acumulate. Toate aceste lucruri pot să arunce o umbră serioasă de îndoială asupra viitorului relaţiei.

Concluzionând a comunica înseamnă disponibilitate la a şti să cerem, să dăruim, să primim, să refuzăm, înseamnă a hrăni relaţia permanent, înseamnă drumul drept către inima celuilalt.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5