Stresul le dă multe bătăi de cap femeilor, inclusiv în dormitor. Psihicul, rol esenţial în atingerea orgasmului

rela.jpg

Stresul le dă multe bătăi de cap femeilor inclusiv în dormitor
Cercetătorii susţin că psihicul are un rol foarte important în atingerea orgasmului, mai ales în cazul femeilor
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Stresul le dă multe bătăi de cap femeilor, inclusiv în dormitor. Dincolo de faptul că stresul reduce libidoul, el poate interveni şi în capacitatea de a ajunge la orgasm.

Din ce în ce mai multe femei se plâng se lipsa orgasmului, dar care recunosc, în acelaşi timp, că iau cu ele în dormitor toate grijile de peste zi. Cercetătorii susţin că psihicul are un rol foarte important în atingerea orgasmului, mai ales în cazul femeilor.

În timp ce bărbaţii se concentrează strict asupra senzaţiilor fizice, femeile se excită mai uşor când sunt relaxate. S-a constatat că în timpul sexului, părţile creierului responsabile cu frica, anxietatea şi emoţiile sunt tot mai puţin active, iar în timpul orgasmului acestea nu funcţionează.

De aceea, trebuie să depunem un minim de efort şi să mai uităm de stres în momentele intime. Un bun început ar fi sărutul mai des. Buzele conţin, de exemplu, de 100 de ori mai multe terminaţii nervoase decât vârful degetelor, iar sărutul activează părţi ale creierului care scad nivelul de stres.

Tot cercetătorii susţin că sărutul îmbunătăţeşte întregul act sexual, datorită creşterii nivelului de hormoni ai plăcerii şi ne face mai receptivi.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Acesta este micul secret ajută la consolidarea relaţiei de dragoste

    Micul secret care ajută la consolidarea relaţiei de dragostei este să oferi partenerului dreptul de a fi autentic, de a fi el însuşi. Bineînţeles, înainte de toate este necesar ca şi el să îşi ofere acest drept. Ce poate fi mai minunat decât să fii conştientă de frumuseţea interioară şi de puterea partenerului, iar el să ştie cât de mult îl apreciezi pentru ceea ce este.

  • Modul în care poţi aborda o discuţie despre sex cu iubitul

    Din păcate, puţine cupluri au dialoguri confortabile despre sex. Iar atunci când vorbesc despre nevoile lor intime, discuţiile sunt adesea indirecte, vagi şi lăsate fără rezolvare. De obicei, ambii parteneri se grăbesc să termine discuţia, sperând că celălalt le va înţelege dorinţele, fără să spună prea mult. Ideea e că, cu cât eşti mai direct în legătură cu ceea ce îţi doreşti, cu atât mai mult cresc şansele să obţii acel ceva.

  • Semnul înţeles că nu vrea o relaţie serioasă cu tine oricât de mult ai încerca

    Cineva care se află într-o relație va dori ca iubita lui să își petreacă timp și cu apropiaţii lui. Dacă nu i-ai cunoscut încă prietenii cu siguranță există un motiv. El nu te va prezenta amicilor săi dacă nu vrea să fie cu tine pe viitor.

  • Te-ai despărţit de cel care ţi-a fost iubit şi simţi că nu poţi să treci peste acest lucru. Conştientizezi că nu mai poţi să fii cu el, însă îţi doreşti ca, într-un fel sau altul, să rămână cumva alături de tine. Iar pentru asta ai face orice pentru a mai păstra măcar o portiţă deschisă spre trecutul care te-a făcut atât de fericită cândva.