Stresul afectează viaţa intimă. Scade libidoul la ambele sexe

stre.jpg

Stresul afectează viaţa intimă
O viaţă stresantă, o relaţie bazată pe conflicte şi problemele nerezolvate în cuplu ucid în timp apetitul sexual al ambilor parteneri
foto: 123RF

Pierderea interesului sexual este o problemă care afectează foarte multe persoane, la un moment dat. Când mintea este invadată de griji şi viaţa sexuală are de suferit. Stresul poate afecta starea de spirit, obiceiurile, greutatea corporală, dar poate avea repercursiuni şi asupra vieţii sexuale.

Ceea ce trebuie să aveţi în vedere este că stresul vă poate provoca foarte multe probleme din punct de vedere sexual. Tot el este vinovat de creşterea tensiunii care duce la scăderea performanţelor sexuale.

Stresul generează insatisfacţii în dormitor

Stresul este un factor major care contribuie la scăderea performanţelor sexuale, indiferent de vârstă sau de sex. De asemenea, specialiştii au constatat că persoanele care suferă de depresie sau de anxietate se confruntă de obicei cu o reducere a apetitului sexual şi cu disfuncţii erectile.

Stresul scade libidoul la ambele sexe

Astfel, o viaţă stresantă, o relaţie bazată pe conflicte şi problemele nerezolvate în cuplu ucid în timp apetitul sexual al ambilor parteneri. Puterea acestor factori stresori de a afecta viaţa sexuală depinde de implicarea fiecăruia dintre parteneri, de disponibilitatea în relaţie şi de gradul de comunicare dintre ei. Sentimentul de vină, resentimentele faţă de partener, lipsa comunicării, anumite traume sexuale sau grijile privind performanţele sexuale sunt alţi factori care îngreunează obţinerea satisfacţiei sexuale.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Alcoolul dă un fals sentiment de siguranţă

  Potrivit experţilor, consumul de alcool în exces poate influenţa în sens negativ actul sexual. Acest lucru este explicat prin faptul că alcoolul reduce sensibilitatea sexuală atât a bărbaţilor cât şi a femeilor. Atunci când un cuplu serveşte un pahar de alcool, într-o atmosferă romantică, efectul acestuia nu poate fi decât unul pozitiv. Totuşi o cantitate prea mare sau consumul constant de alcool poate afecta în mod negativ relaţia sexuală dintre doi parteneri.

 • Curioasă în legătură cu sexul anal

  Poate părea tabu, dar în spatele uşilor închise, foarte multe persoane au încercat cel puţin o dată sexul anal. Înainte de a face sex anal, trebuie să ai în vedere câteva lucruri esenţiale.

 • Chiar dacă relaţia nu a mers nu trebuie să vă lăsaţi consumate de regret

  Să renunţăm la o relaţie nu este uşor, în special dacă încă avem sentimente, dar cum lucrurile nu pot fi schimbate, cel mai bine este să acceptăm realitatea şi să trecem peste momentul dificil. Iar experienţa ne învaţă că acest lucru nu este imposibil.

 • Calităţi pe care bărbaţii le apreciază cu adevărat la o femeie

  Există împământănită ideea potrivit căreia bărbaţilor nu le plac femeile inteligente, astfel că multe încearcă să atragă atenţia acţionând nenatural, pretinzând o frivolitate extremă. În realitate, însă, potrivit studiilor realizate, bărbaţii care doresc să contruiască o relaţie serioasă puternică sunt atraşi de femeile inteligente.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1