Ştiaţi că şi jucăriile erotice sunt un mod de transmitere a bolilor venerice?

juc.jpg

jucăriile erotice mod de transmitere a bolilor cu transmitere sexuală
Jucăriile sexuale sunt un mod de transmitere a bolilor venerice, dacă sunt folosite în comun de două sau mai multe persoane, mai ales în timpul aceleiaşi partide de amor
foto: 123RF

Jucăriile sexuale pot fi un mod de transmitere a bolilor venerice, dacă sunt folosite în comun de două sau mai multe persoane, mai ales în timpul aceleiaşi partide de amor. Bacteriile şi virusurile din secreţiile vaginale şi spermă ar putea supravieţui pe un sex toy în cele câteva secunde cât durează până este trecut de la o persoană la alta.

Mai multe studii au descoperit o legătură între utilizarea jucăriilor sexuale şi bolile cu transmitere sexuală, dar puţini au privit într-un mod specific utilizarea în siguranţă a acestor accesorii erotice. Cercetătorii presupun că transmiterea bolilor sexuale pot avea loc prin mucoasa sau prin sângele care poate fi prezent pe jucărie.

Există câteva modalităţi simple pentru a preveni transmiterea bolilor sexuale când foloseşti jucării sexuale:

 • Nu oferi altor persoane jucăriile tale sexuale
 • Dacă o faci, nu uita să foloseşti prezervativul de fiecare dată
 • Dacă ai o jucărie confecţionată din silicon, dezinfecteaz-o între folosiri

 

Loading...

Citește și

 • Adevăratele motive determină partenerii cuplu adio

  Deşi oamenii se căsătoresc din dragoste şi sunt plini de speranţă, se întamplă din ce în ce mai des să se ajungă la despărţire. De aceea, nu este de mirare că auzim atunci când ne aşteptăm mai puţin veşti despre divorţul unor cupluri care păreau solide. În articolul de mai jos, descoperiţi adevăratele motive care îi determină pe partenerii de cuplu să îşi spună adio.

 • confruntaţi rutina dormitor recomandări partidă sex

  Dacă vrei să ştii cum poţi transforma o partidă de sex într-o experienţă de neuitat, află că nu ai nevoie neapărat de scenarii complicate, ci doar de atitudinea potrivită şi de câteva accesorii.

 • Lucruri nu le ştiai cu siguranţă despre adulter

  Să-ţi înşeli partenerul de viaţă este propabil cel mai urât lucru pe care îl poate face cineva. Nimeni nu vrea să treacă printr-o situaţie de acest gen, însă se întâmplă. Cele mai multe persoane sunt afectate sufleteşte în momentul în care află că partenerul în care a investit sentimente se vede cu altcineva. Mai jos, în articol, descoperiţi câteva lucruri pe care nu le ştiai cu siguranţă despre adulter.

 • Ce admiră bărbat la o femeie aspectul fizic

  În perioada de început a unei relaţii, bărbatul este cel care acordă atenţie mai mare femeii de lângă el, însă pe parcurs lucrurile pot lua o turnură inversă, mai ales dacă îi dai partenerului motive şă îşi piardă interesul.