Ştiaţi că sexul făcut în mod regulat îmbunătăţeşte sistemul imunitar?

intareste.jpg

sexul făcut în mod regulat îmbunătăţeşte sistemul imunitar
Din studiile privind sănătatea sexuală reiese că persoanele care fac sex în mod regulat au o concentraţie mai mare de anticorpi care apără organismul de diferite infecţii
foto: 123RF

Deşi nu este un substitut pentru un stil de viaţă echilibrat, şi nu atenueză efectele unor obiceiuri alimentare nesănătoase, sexul fortifică iminitatea. Astfel, din studiile privind sănătatea sexuală reiese că persoanele care fac sex în mod regulat au o concentraţie mai mare de anticorpi care apără organismul de diferite infecţii.

În ceea ce priveşte frecvenţa raporturilor sexuale, oamenii de ştiinţă au constatat că o dată sau de două ori pe săptămână este suficient pentru a ne alimenta organismul cu destui anticorpi care să ne facă mai rezistenţi în faţa viruşilor.

Totodată, sexul ajută imunitatea şi prin reglarea echilibrului hormonal, hormonii sexuali secretaţi în timpul actului intim având o importanţă deosebită pentru buna funcţionare a organismului. O viaţă sexuală activă contribuie semnificativ la o stare de bine generală, care se reflectă inclusiv într-un tonus îmbunătăţit şi o rezistenţă sporită la diverse afecţiuni intime sezoniere.

Şi pentru că sănătatea se şi vede, nu doar se simte, un alt beneficiu asociat este acela că sexul întănereşte şi redă strălucire tenului. Acest beneficiu este vizibil în mod real, demonstrat prin studii, iar explicaţia cercetătorilor constă în faptul că hormonii estrogeni produşi în timpul sexului ne pot întineri.


 

Loading...

Citește și