Ştiaţi că aventurile sentimentale se dezvoltă deseori din simple prietenii?

inselat.jpg

Ştiaţi că aventurile sentimentale se dezvoltă deseori din simple prietenii
Aventurile emoționale se dezvoltă deseori din simple prietenii
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Aventurile emoționale se dezvoltă deseori din simple prietenii. Atunci când doi oameni stabilesc o conexiune aparte, fiindu-le ușor să discute deschis unul cu celălalt, lucrurile pot evolua foarte repede și până să își dea seama, se trezesc îndrăgostiți, deși se află deja în relații cu alte persoane.

Foarte puține persoane înșală pentru că își doresc și plănuiesc acest lucru. Cele mai multe aventuri încep dintr-o prietenie inocentă. Ce crezi că se întâmplă atunci când între tine și partener nu mai există o conexiune emoțională și un coleg, un prieten, îți este alături necondiționat, te ajută și te susține?

Oamenii de știință au o explicație: este vorba de hormonul plăcerii și al dorinței, dopamină. Secreția de dopamină care are loc atunci când ne simțim atrași de cineva are un impact major asupra noastră. Și acest lucru se întâmplă în timpul unor relații care trec subtil de la prietenie la dragoste. Te vei simți în al nouălea cer, euforică, iar acest sentiment este amplificat în cazul unei căsătorii nefericite.

Distanțarea emoțională dintre doi parteneri îi face pe amândoi să fie mai dornici de compania altor persoane. Astfel se deschid uși către noi relații, foarte puternice și încărcate emoțional.

 

Loading...
 
 

Citește și