Situații care deseori survin după sex şi pot fi foarte alarmante

sdt.jpg

Situații care deseori survin după sex şi pot fi foarte alarmante
Se întâmplă ca după sex, multe femei să resimtă o senzație de usturime sau de mâncărime în timpul urinării
foto: 123RF

Din momentul în care devenim active din punct de vedere sexual, nu este neobișnuit să experimentăm anumite senzații și probleme imediat după ce facem dragoste. Se întâmplă ca după sex, multe femei să resimtă o senzație de usturime sau de mâncărime în timpul urinării. Dorința de a descoperi motivul acestui simptom este unul dintre principalele motive ale vizitelor la ginecolog.

Senzațiile de arsură sau mâncărime în timpul urinării sunt îngrijorătoare pentru femeile care tocmai și-au început viața sexuală. Acestea tind să bănuiască că au contractat o boală venerică sau s-a declanșat o problemă gravă.

Nu uita, anatomia feminină include deschiderea vaginală și uretra, cea de-a doua fiind poziționată la doar câțiva centimetri deasupra primei. Această regiune poate deveni iritată în urma fricțiunii cauzate de prezervative, de penis sau chiar de lubrifianți.

Nu este neobișnuit să experimentezi mâncărimi sau o senzație de arsură în timpul urinării după ce faci sex. Acest simptom este relativ frecvent și poate dura între câteva ore și câteva zile. Pentru a te asigura că factorul care a cauzat problema nu este o infecție, fă-ți o analiză la urină.

 

Loading...

Citește și

 • viaţă sexuală împlinită esenţial ştii ceea ce îl excită cu adevărat pe partener

  Preludiul unei partide de dragoste poate ţine cât e ziua de lungă şi constă inclusiv într-o comunicare excelentă, într-o înţelegere perfectă. Partenerii nu trebuie nicicând să uite că afrodisiacul perfect este tandreţea. Când vorbesc despre preludiul propriu-zis, sexologii îl descriu ca pe o izolare de restul lumii, ca şi cum cuplul ar fi într-o bulă şi nimic nu îi preocupă pe cei doi în afară de atingerea extazului.

 • Sfaturi pentru relaţia ta de cuplu

  Ideea de compromis în relaţie sperie multă lume, mai ales astăzi, când majoritatea oamenilor acordă o mare importanţă ideii de independenţă şi libertate. Un compromis nu trebuie privit asemenea unei obligaţii, a unui lucru pe care eşti nevoit să-l faci. Din contră, trebuie să te gândeşti că este o atitudine înţeleaptă pentru bunul mers al relaţiei.

 • Sexul oral poate fi considerat preludiu

  Una dintre cele mai importante etape a actului sexual, peste care nu trebuie să sari este preludiul. Iar secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

 • locuim împreună atunci când simţim că relaţia este suficient de coaptă

  Mutatul împreună poate fi cu două tăişuri: rişti să îţi distrugi relaţia sau poţi chiar să ţi-o îmbunătăţeşti, să fiţi amândoi mai fericiţi ca oricând.