Cea mai importantă calitate într-o relație de cuplu. Aduce satisfacție ambilor parteneri

fdsa.jpg

Sinceritatea, element vital într-o relaţie
Sinceritatea este un element vital într-o relaţie şi împărtăşirea reciprocă a trăirilor profunde duce la consolidarea legăturii
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ştiţi care ar fi cea mai importantă calitate într-o relație de cuplu? Cei mai mulţi pun că este sinceritatea. Se pare că o relație nu poate funcționa armonios dacă nu este bazată în primul rând pe sinceritate. Sinceritatea este un element vital într-o relaţie şi împărtăşirea reciprocă a trăirilor profunde duce la consolidarea legăturii şi aduce foarte multă satisfacţie în cuplu.

Sinceritatea este un atribut al unei comunicări mai eficiente

Spre exemplu, o relație de cuplu este bazată pe comunicarea dintre parteneri și pe sinceritatea pe care aceștia și-o împărtășesc. Spune-i partenerului ceea ce gândeşti şi ce simţi, ceea ce îţi doreşti, fără însă a-l răni, ţinând seama de emoţiile lui, respectându-i opiniile şi alegerile.

O relație sinceră este o relație relaxată, în care suntem acceptați cu defectele și greșelile noastre, în care nu ne simțim constrânși să facem nimic, și în care partenerul ne oferă un spațiu confortabil necesar pentru a putea fi sinceri, atât și atunci când dorim, cu recunoștință și respect.

În definitiv nimeni nu datorează nimic nimănui astfel încât atunci când ni se oferă această sinceritate ar trebui să o apreciem și să o încurajăm prin propria vulnerabilitate, în loc să ne distrugem relațiile prin control, manipulare și constrângeri.

Iată ce trebuie să ai în vedere

Din păcate, tot mai multe cupluri se pierd în capcana minciunii și a neîncrederii. Atunci când simţi că ţi-ai găsit jumătatea, ar trebui să fii cât mai sinceră cu partenerul tău şi să nu îi ascunzi detalii importante despre tine.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Într-o relație de cuplu de durată cel mai mult contează valorile voastre

    La început de relaţie totul pare minunat şi indestructibil. Cu timpul însă, diferenţele dintre parteneri încep să iasă la iveală şi să agite armonia ce domnea până atunci în relaţia de cuplu. Aceasta nu este neapărat o problemă, atâta vreme cât lucrurile cu adevărat importante din viaţa unuia dintre parteneri, adică valorile sale rezonează cu ale celuilalt.

  • Pentru ca o relaţie să fie sănătoasă, puternică şi echilibrată, ea trebuie hrănită prin schimburi de idei

    Pentru ca o relaţie de dragoste să fie sănătoasă, puternică şi echilibrată, ea trebuie hrănită prin schimburi de idei, fiecare dintre cei doi parteneri simţindu-se liber să spună tot ce are pe suflet, fără să se teamă de judecata celuilalt. Cuvântul rostit dă viaţă relaţiei.

  • Dacă atunci când era mic, barza te scotea din încurcătură când îţi punea inevitabila întrebare „de unde vin copiii?“, acum, nu mai ai de ales! Nu amâna discuţia serioasă şi deschisă despre sex şi sexualitate, pentru că aceasta îţi va ajuta copilul, ajuns la vârsta adolescenţei, să se protejeze de boli, de probleme emoţionale şi de posibili prădători sexuali.

  • Vrei să îi transmiţi ceva iubitului tău

    Este foarte important ca atunci când dorim să îi comunicăm ceva partenerului nostru de viaţă, să o facem la momentul potrivit. Uneori, ai dori să îţi exprimi un gând, un sentiment sau o problemă imediat, însă poate că în acel moment iubitul tău este ocupat cu altceva. Poate, pur şi simplu, nu este în starea necesară.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5