Sifilisul, una dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală

std.jpg

cuplu
Sifilisul se transmite în principal prin contact sexual
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Cel mai adesea asimptomatic la început, sifilisul este una dintre cele mai contagioase şi mai periculoase boli cu transmitere sexuală, cauzată de bacteria Treponema Pallidum.

Sifilisul se transmite în principal prin contact sexual, indiferent de tipul acestuia şi arareori poate fi transmis prin sărut prelungit sau contact direct cu organele afectate de manifestările bolii.

 Iată de ce este foarte important să ştii care sunt simptomele şi sub ce forme se manifestă boala, de ce este esenţial să consulţi medicul specialist pentru diagnosticarea corectă şi stabilirea tratamentului adecvat.

Simptomele sifilisului sunt reprezentate la început de o rană cu formă circulară, ce apare în zona intimă. Odată cu evoluţia bolii, semnele sifilisului sunt reprezentate de apariţia unei iritaţii specifice pe palme, pe tălpi sau pe alte zone ale corpului, însoţită de inflamarea ganglionilor, febră, căderea părului, oboseală, dureri de cap, dureri musculare,scădere în greutate şi oboseală.

Dacă nu este tratat corespunzător, sifilisul poate afecta organele vitale, precum inima, plămânii, ochii şi creierul şi poate determina paralizie, pierderea vederii, şi chiar decesul persoanei infectate. Depistat la timp, sifilisul poate fi tratat cu antibiotic. Un test de sânge poate exclude sifilisul.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • boli cu transmitere sexuală comune femeilor şi bărbaţilor

    Viața sexuală este o parte normală și sănătoasă a existenței noastre. Este un mod de a ne împărtăși afecțiunea și tandrețea, plăcerea și bucuria. Pentru unii viața sexuală este o parte a unei relații de lungă durată, iar pentru alții relațiile sexuale nu implică neaparat o relație stabilă.

  • Iată care sunt cele mai comune si mai grave boli cu transmitere sexuala

    Oricine are relații sexuale se poate îmbolnăvi de BTS. Dacă aveți un contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral) cu cineva care are o infecție, atunci o puteți lua și dumneavoastră. Cu cât numărul partenerilor cu care aveţi relaţii sexuale crește, cu atât crește și riscul de a lua BTS. Iată care sunt cele mai cunoscute, mai grave boli cu transmitere sexuală comune femeilor şi bărbaţilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1