Sexul, un mijloc de a obţine plăcere. Anxietatea de performanţă sexuală poate diminua dorinţa de a avea contact intim

nbvc.jpg

Sexul un mijloc de a obţine plăcere şi apropiere intre parteneri
Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Sexul nu trebuie privit ca pe o datorie, o performanţă, un maraton. Este înainte de toate un mijloc de a obţine plăcere şi apropiere între parteneri. Dintre cauzele psihice frecvent implicate în disfuncţia erectilă (mai ales la bărbaţii tineri, sanătosi, apţi fizic pentru un contact sexual), anxietatea de performanţă sexuală este poate cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile la aceştia.

Anxietatea poate duce la pierderea erecţiei şi la imposibilitatea continuarii actului sexual

Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative. Se naște în mintea ta și tot acolo ar trebui să moară. Nu penisul e cel care-ți cauzează problema ci creierul. Iar acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor așteptări deloc realiste: de la tine, de la partener, de la sexul în sine sau de la alți factori. Pentru a preîntâmpina acest lucru, fii mai realist!

Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego. Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.

Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat. Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5