Sexul oral, un subiect controversat în cuplu. De ce refuză unele femei

cupp.jpg

Sexul oral naşte păreri împărţite în cadrul unui cuplu
Sexologii sunt de părere că sexul oral poate fi un liant într-o relaţie stabilă
foto: 123RF

Sexul oral naşte, fără îndoială, păreri împărţite în cadrul unui cuplu.Terapeuţii în probleme de cuplu spun că sexul oral poate să apropie unii parteneri şi să îi îndepărteze pe alţii. Efectele sale negative provin din ostilitatea unora faţă de această practică sexuală, născută atât din preocupările pentru igienă, cât şi de prejudecăţile personale.

Alţi parteneri ai unui cuplu pot suferi de anxietate legată de sexul oral, din prisma complexelor faţă de propria capacitate de a oferi cu adevărat plăcere. Mai există şi situaţii în care femeile care practică sexul oral cu reţinere se simt umilite sau inferioare în cuplu, de aici izvorând neînţelegeri şi tensiuni în intimitate.

Pe de altă parte, sexologii sunt de părere că sexul oral poate fi un liant într-o relaţie stabilă, formând o conexiune foarte intimă şi fiind o cale de exprimare a dorinţei de satisfacţie a partenerului.

Loading...

Citește și

 • Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii

  Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

 • Cum se schimbă viaţa sexuală a partenerilor odată cu trecerea timpului

  Toate relaţiile de cuplu parcurg anumite etape, și câteodată sexul trece pe loc secundar. Uneori este firesc, dar dorința sexuală nu trebuie neglijată prea mult timp. Una dintre cauzele principale pentru care dorința sexuală scade dramatic în unele cupluri este legată de schimbarea etapei de viață prin care partenerii trec.

 • Modalitatea prin care ii arati partenerei ca o iubesti

  Pentru majoritatea femeilor, afecțiunea reprezintă siguranță, protecție, confort și acceptare, care sunt trăsături vitale din punctul lor de vedere. Afecțiunea reprezintă, pentru femei, de fapt, „cimentul” într-o relație.

 • Aspecte ce ţin de sexualitatea femeilor şi pe care ar trebui să le cunoaşteţi

  Sexualitatea unei femei este unul din cele mai complicate aspecte ale acesteia. Sexologii ştiu că pentru un bărbat nu este uşor să se descurce pe un teren care le este chiar şi femeilor, adesea, plin de necunoscut. De aceea vă oferim câteva sfaturi utile pentru ca în final, sexul să nu pară atât de complicat, iar plăcerea să existe pentru amândoi.