Sexul oral oferit şi primit nu te fereşte de contactarea unei boli venerice!

preyerv.jpg

sexul oral oferit primit nu te fereşte de contactarea unei boli venerice
Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur
foto: 123RF

Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur. Simplul contact dintre zona bucală şi zona genitală prezintă riscuri. În cazul felaţiei, femeia poate contacta o boală dacă lichidul pre-ejaculator sau sperma partenerului este infectată. Şi secreţiile vaginale sau menstra sunt purtătoare de viruşi şi bacterii. Aşa că şi un bărbat poate contacta o boală venerică.

Un alt factor de risc îl reprezintă rănile deschise din zona bucală şi cea genitală. Dacă tu sau partenerul tău aveţi o inflamaţie, un herpes, o rană care supurează în zonele amintite sau dacă vă sângerează gingiile, puteţi transmite şi contacta boli pe aceste căi.

Bolile care se pot transmite prin sex oral

Virusul HIV

Se poate transmite prin sex oral şi dacă-l faci şi dacă-l primeşti. Riscul cel mai mare se petrece în cazul femeii care face sex oral unui bărbat infectat. Şi femeile infectate pot transmite virusul unui bărbat în timpul felaţiei, dacă acestea au răni deschise în jurul gurii.

Herpesul bucal sau genital

Se poate transmite prin sex oral. Ambele forme sunt contagioase chiar şi atunci când simptomele nu sunt vizibile. Prezervativul nu vă poate proteja în totalitate, deoarece herpesul se transmite foarte uşor, la o simplă atingere.

Virusul HPV

Se poate trasmite şi el prin sex oral. Specialiştii spun că dacă faci sex oral unui partener infectat cu HPV poţi dezvolta o formă de cancer, ori în interiorul cavităţii bucale, ori în gât. Ca şi în cazul herpesului, prezervativele nu reduc la zero riscurile infectării, deoarece transmiterea HPV se face la contactul cu pielea.

Gonoreea

Se transmite în special în timpul felaţiei, atât celei care face sexul oral cât şi celui care primeşte. Femeia poate dezvolta o infecţie in gât din această cauză. Chlamydia se transmite şi ea prin intermediul felaţiei.

Cum reduci riscul de a contacta o boală venerică prin sex oral?

Trebuie să vă protejaţi chiar şi în timpul unei partide de sex oral. Există prezervative destinate bărbaţilor, dar şi femeilor, confecţionate special pentru sexul oral.
 

 

Loading...
 
 

Citește și