Sexul oral nu reprezintă o garanţie. Herpesul genital se transmite prin această practică

sex_o.jpg

Sexul oral nu reprezintă o garanţie
Herpesul genital este un virus transmis prin contactul sexual oral, vaginal sau anal
foto: 123RF

Herpesul genital este un virus transmis prin contactul sexual oral, vaginal sau anal cu o persoană infectată. Acesta are o contagiozitate foarte mare. Simptomul principal al herpesului este apariţia unor vezicule dureroase la nivelul organelor genitale, ce se pot răspândi în zonele învecinate. Acesta poate afecta şi regiunea gurii, limbii şi buzelor, în funcţie de tipul virusului.

Este posibil ca metodele de protecţie să nu poată preveni contractarea virusului. Persoanele cu herpes oral pot răspândi virusul la nivelul organelor genitale prin contactul sexual oral.

O persoană poate avea virusul herpetic mulţi ani fără a se manifsta. Există cazuri în care nu există simptome sau nu au fost făcute teste de depistare a herpesului, însă acest lucru nu înseamnă că virusul nu poate fi răspândit. Herpesul nu poate fi vindecat, însă simptomele pot fi ţinute sub control.

Cum poţi reduce riscul de a lua herpes genital?

 • Folosirea prezervativelor la fiecare contact sexual
 • Testarea partenerilor pentru acest virus înainte de a începe o relaţie sexuală monogamă.

Totuşi, ţinând cont că vă puteţi infecta şi prin contactul cu pielea din jurul organelor genitale, prezervativul nu oferă protectie deplină.

Loading...
 
 

Citește și

 • Refuzul de a face sex a unui partener poate să deterioreze relaţia de cuplu

  Viața sexuală, chiar dacă mulţi nu pun foarte mare preţ pe ea, este un aspect important al relației de cuplu. Alături de o bună comunicare, respect și de susținerea reciprocă, contribuie la formarea unei relații împlinite. Prin sex ne conectăm fizic, dar și emoțional cu celălalt. Motiv pentru care, refuzul de a face sex a unui partener se poate interpreta ușor ca o respingere.

 • lucruri pe care să le faceți pentru a vă asigura mulţi ani fericiţi împreună

  Indiferent dacă sunteți împreună de puţin timp sau de mulți ani, este important să luați măsuri pentru a menține scânteia în relația voastră. Nu există o rețetă a fericirii, dacă ne gândim că fiecare dintre noi este unic. Dar dacă ar fi să întrebăm mai multe cupluri fericite care este secretul relației lor armonioase, cu siguranță am găsi mai multe puncte comune. Iată câteva lucruri pe care să le faceți pentru a vă asigura mulţi ani fericiţi împreună.

 • Somnul de calitate stimulează libidoul

  Câteva ore de somn de calitate vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă. O noapte de somn odihnitor înseamnă şi sex mai satisfăcător.

 • Alcoolul dă un fals sentiment de siguranţă

  Potrivit experţilor, consumul de alcool în exces poate influenţa în sens negativ actul sexual. Acest lucru este explicat prin faptul că alcoolul reduce sensibilitatea sexuală atât a bărbaţilor cât şi a femeilor. Atunci când un cuplu serveşte un pahar de alcool, într-o atmosferă romantică, efectul acestuia nu poate fi decât unul pozitiv. Totuşi o cantitate prea mare sau consumul constant de alcool poate afecta în mod negativ relaţia sexuală dintre doi parteneri.