Sexul este un subiect intens dezbătut. Cât de important este pentru viaţa de cuplu?

sex.jpg

Sexul este un subiect intens dezbătut
Sexul este cea mai simplă metodă prin care puteți atinge starea de fericire, pentru că implică intimitate și încredere
foto: 123RF

Ei bine, trebuie să ştiţi că sexul este esenţial în formarea şi consolidarea unei relaţii. Permite formarea unei legături speciale între parteneri şi conduce la înţelegere şi susţinere reciprocă. Aşadar, viaţa sexuală este extrem de importantă în cuplu, mai ales pentru legătura fizică, emoţională şi afectivă pe care o creează între parteneri.

Consolidează legătura dintre cei doi parteneri

Într-o relație, actul sexual poate suda și mai mult legătura dintre cei doi parteneri de viață, mai ales dacă există sentimente profunde, înțelegere și respect. Conexiunea fizică dintre parteneri conduce la familiaritate și confort în cuplu, ceea ce crește afecțiunea. Pe de altă parte, sexul este o necesitate și un lucru care se întâmplă între două persoane care se iubesc și care adoră să facă dragoste.

Păstrează dorinţa

Trebuie să conştientizaţi că sexul poate crea dependenţă. Dacă vreţi să ştiţi cât de importantă este viaţa sexuală în cuplu, aflaţi că din momentul în care începeţi să întreţuneţi  relații sexuale cu regularitate, chiar și atunci când nu aveți starea necesară, dorința va fi mult mai mare. Odată ce ați început să faceți acest lucru, nu o să mai vreți să vă opriți.

Conferă o stare de fericire

Sexul este cea mai simplă metodă prin care puteți atinge starea de fericire, pentru că implică intimitate și încredere. Se spune că acele cupluri care fac sex mai des sunt, în general, mai fericite decât acelea care fac ocazional. Cu atât mai mult că activitatea sexuală conferă energie, încredere în propria persoană și o atitudine mai bună față de viață.

Relaxează şi reduce stresul

Sexul aduce foarte multe beneficii organismului, îl relaxează și îl scapă de stres. În timpul unui act sexual sunt eliberate endorfine și alți hormoni responsabili cu starea de fericire, precum serononina și oxitocina. Atunci când ai o activitate sexuală regulată cu partenerul de viață, ai mereu o dispoziție bună și ești mult mai atent la nevoile celui de lângă tine.

Loading...

Citește și