Sexul de împăcare. Avantaje și dezavantaje

54-foto-sex.jpg

Sexul de împăcare
Sexul de împăcare are o serie de avantaje și dezavantaje de care ar trebui să țineți cont
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Se spune că sexul de împăcare este ca un „drog” la care apelează foarte multe cupluri, pentru a-și remedia problemele. Însă există o serie de avantaje și dezavantaje de care ar trebui să țineți cont și pe care ar trebui să le aveți în vedere.

La baza oricărei relații stau atracția sexuală, respectul, iubirea și compatibilitatea. Însă, o relație va funcționa și se va dezvolta armonios dacă există și viață sexuală împlinită. Și cum deseori se întâmplă ca într-un cuplu să existe conflicte, sexul de împăcare este o variantă la care apelează foarte multe perechi pentru a-și rezolva problemele.

Sexul de împăcare: Avantaje

  • Revigorează relația de cuplu. Cele mai multe cupluri apelează la sexul de împăcare pentru a-și reîmprospăta relația. Cu toții știm că cel mai mare dușman al vieții sexuale este rutina. Adesea, în cuplurile de lungă durată, sexul este negijat și, din acest motiv, relația ajunge să fie tensionată. În această situație, sexul de împăcare poate fi o alternativă reușită pentru a depăși această situație.
  • Relaxează. În timpul actului sexual se eliberează o serie de hormoni, printre care serotonina și oxitocina, responsabili cu starea de bine, de relaxare. Din acest motiv, sexul de împăcare este recomandat și este considerat cel mai bun relaxant natural pentru cei doi parteneri, când au o situaţie conflictuală.
  • Întărește legătura emoțională. După o ceartă în cuplu, sexul de împăcare reaprinde flacăra dintre parteneri, ajutându-i în acest fel să-și creeze din nou intimitatea și confortul emoțional de care au nevoie. În timpul actului sexual, partenerii nu se mai gândesc la propria persoană, ci la felul în care ar putea să-și satisfacă perechea. Această atitudine nu face altceva decât să cimenteze și mai mult sentimentele pe care partenerii le au unul pentru altul.

Sexul de împăcare: Dezavantaje

  • Este de moment. Într-adevăr, sexul de împăcare aduce liniștea în cuplu în acel moment, însă trebuie să țineți cont de faptul că această situație ține până la următorul „sex de împăcare”. Această cale de rezolvare a tensiunilor din cuplu are un caracter provizoriu și nu alungă sentimentele negative care s-au acumulat în timp, decât pentru câteva clipe.
  • Poate fi o formă de șantaj emoțional. Acest mod de a rezolva conflictele din cuplu poate fi o formă de manipulare prin intermediul sexului. Acesta va deveni singura soluție care să rezolve orice tip de problemă. Pe termen lung, sexul de împăcare în mod repetat nu va face decât să ducă la răcirea relației în cuplu. Nu toate problemele se pot rezolva de la sine în urma unei partide de sex.
  • Conturează și mai mult drama emoțională. Putem spune, cel puțin la prima vedere, că sexul de împăcare poate fi soluția salvatoare a cuplurilor aflate în impas. Însă, depinde foarte mult și de tipul relației. Dacă relația este clădită pe sentimente puternice, atunci da, sexul de împăcare poate fi benefic. În cazul în care relația deja nu mai funcționează, această medotă nu face decât mai mult rău.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și