Sexul în cuplu, important pentru ambii parteneri. Nu neglijaţi activitatea intimă

important.jpg

Sexul în cuplu mportant pentru ambii parteneri
Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu
foto: 123RF

Viaţa sexuală în cuplu este la fel de importantă pentru ambii parteneri, de aceea, nu trebuie neglijată. Atunci cînd relaţia se transformă într-una de lungă durată şi apoi în căsătorie, lucrurile nu ar trebui să se schimbe. Din contră, este necesar ca sexul să rămană în continuare o activitate importantă, mai ales pentru legăura afectivă, pe care o creează.

O viaţă amoroasă plină este foarte importantă pentru a avea o relație fericită. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu.

Sexologii au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant şi au o viaţă sexuală intensă sunt mult mai fericite decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce.

Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.


 

Loading...

Citește și