Sexul, cel mai bun medicament împotriva stresului

nuu.jpg

Sexul cel mai bun medicament împotriva stresului
Sexul reprezintă o strategie sigură pentru o stare mai bună de sănătate, oferind în acelaşi timp confort psihic şi o gândire pozitivă
foto: 123RF

Mai mult decât o simplă plăcere, sexul are nenumărate beneficii asupra sănătăţii fizice şi mentale. Atâta timp cât este practicat în condiţii sigure, sexul reprezintă o strategie sigură pentru o stare mai bună de sănătate, oferind în acelaşi timp confort psihic şi o gândire pozitivă.

Stilul modern de viaţă, din ce în ce mai alert, face ca stresul să fie tot mai prezent în viaţa noastră de zi cu zi, afectându-ne negativ sănătatea fizică şi mentală. Beneficiile sexului în eliminarea stresului, calmarea depresiei şi reducerea anxietăţii au fost atent demonstrate. Acestea se datorează faptului că actul sexual stimulează eliberarea de endorfine şi oxitocină ce au ca rezultat relaxarea sistemului nervos.

Orice partidă de sex oferă aceste beneficii, însă partidele finalizate cu un orgasm oferă o cantitate mai mare de "hormoni ai fericirii", efectele benefice fiind astfel mai importante.

De cele mai multe ori, stările de depresie şi stresul fac ca persoanele afectate să aibă mai puţine relaţii sexuale. Totuşi, conform specialiştilor, acesta este tocmai opusul a ceea ce ar trebui să facă persoanele nefericite, pentru că îşi refuză de bună voie, leacul.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1