Semne evidente că relația în care eşti implicată a ajuns la final

rea.jpg

Semne evidente că relația în care eşti implicată a ajuns la final
O relație nu mai funcționează atunci când unul sau ambii parteneri își pierd motivația de a mai forma un cuplu
foto: 123RF

De multe ori, ne vine greu să luăm decizia de a încheia oficial o relație care este deja aproape terminată. Este cu atât mai greu atunci când relația a fost de lungă durată, iar cei doi parteneri s-au iubit cu adevărat.

O relație nu mai funcționează atunci când unul sau ambii parteneri își pierd motivația de a mai forma un cuplu. Chiar dacă avem anumite îndoieli, există câteva semne clare care indică sfârșitul unei relații.

 • Sexul nu vă mai satisface, nu mai întrețineți relații sexuale
 • Nu mai comunicați
 • Dinamica relației voastre creează un mediu ostil
 • Nu mai aveți încredere unul în celălalt
 • Nu mai sunteți interesați unul de celălalt

Cu toții merităm să fim fericiți, iar semnele de mai sus indică exact contrariul. Prin urmare, este necesară o schimbare. Trebuie să privești despărțirea ca pe o oportunitate de a merge pe propriile picioare. Uneori, sufletul ne spune că ar trebui să punem punct unei relații. În acest caz, trebuie să renunțăm, să iertăm dacă este cazul și să mergem mai departe. Dacă nu știm cum să gestionăm această situație, cel mai bine este să cerem ajutor.

Loading...
 
 

Citește și

 • Spaţiul personal este esenţial, chiar şi pentru cei care sunt extrem de îndrăgostiţi

  Apropierea şi intimitatea par să fie cele mai importante elemente ale unei relaţii. Sexul de calitate construieşte intimitatea, dar majoritatea persoanelor îşi valorează propriul spaţiu mai mult decât o viaţă sexuală dinamică.

 • Iată ce trebuie să faci pentru a alunga timiditatea din dormitor

  Femeile timide în pat se privează de plăcerile sexului. Mai exact, se excită mai greu, trăiesc plăcerea actului la intensitate mai mică şi ating cu greu orgasmul.

 • De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă

  Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.

 • Nevoile în relaţia de cuplu

  Atunci când se formează un cuplu, întotdeauna la mijloc este vorba de nevoi, indiferent că este nevoia de afecţiune, de dragoste, de apreciere, de socializare şi lista ar putea continua, fiind individualizată pentru fiecare în parte. Ei bine, în momentul în care nevoia pentru care acel cuplu s-a format nu mai este îndeplinită apare involuntar şi distanţarea emoţională.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1