Sângerări vaginale ușoare după sex. Cauze ale acestei probleme

sek.jpg

Sângerări vaginale ușoare după sex
Sexul agresiv, fricțiunea excesivă și lipsa lubrifierii reprezintă cele mai frecvente cauze ale acestei probleme
foto: 123RF

Actul sexual poate aduce cu sine câteva neplăceri pe care femeile nu știu cum să le gestioneze, mai ales dacă nu sunt lucruri normale. Una dintre aceste neplăceri este sângerarea ce poate apărea după ce s-a consumat actul sexual.

Aproximativ o femeie din zece experimentează sângerări vaginale ușoare după sex. De obicei, sângerarea se va opri după o zi sau două. Știm că acest simptom apare prima dată când facem sex, dar sângerările vaginale declanșate în urma actului sexual pot fi prezente și mai târziu. Sexul agresiv, fricțiunea excesivă și lipsa lubrifierii reprezintă cele mai frecvente cauze ale acestei probleme. Niciunul din acești factori nu îți afectează sănătatea. Însă alte cauze posibile ale sângerărilor vaginale postcoitum necesită îngrijire medicală imediată.

În general, sângerarea se declanșează la nivelul colului uterin (partea inferioară a uterului) și este mai frecventă în rândul femeilor aflate la vârsta fertilității. Deși colul uterin este perfect sănătos, fricțiunea din timpul actului sexual poate cauza leziuni superficiale.

În cazul în care sângerarea este minoră, nu ai de ce să îți faci griji, chiar dacă este însoțită și de o durere ușoară. Cel mai bun remediu este să te odihnești și să îți rogi partenerul să fie mai puțin agresiv data viitoare când faceți sex. Însă consultă un medic dacă sângerarea nu se oprește la o zi după contactul sexual.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Comunicarea în cuplu lucruri pe care ar trebui să i le spui partenerului

  Foarte multe relaţii de cuplu au tendinţa de a subestima importanţa comunicarii cu partenerul de viaţă. Din păcate, problemele legate de comunicarea în cuplu pot da naştere unor situaţii deloc favorabile.

 • Cuplu

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.

 • Cuplu

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.

 • greşeli trebuie evitate luaţi o pauză în relaţie

  O pauză în relaţie nu este sfârşitul lumii şi nu este echivalentă cu despărţirea, chiar dacă uneori se ajunge şi în acel punct. Dimpotrivă, este foarte posibil ca legătura voastră să fie şi mai strânsă după ce treceţi peste această provocare. Totul ţine de cum te foloseşti de timpul pe care aţi hotărât să îl petreceţi separat. În articolul de mai jos, aflaţi ce greşeli trebuie evitate atunci când alegeţi să luaţi o pauză în relaţie..