Să te placi pe tine, o condiție esențială a relațiilor reușite și cu șanse de viitor

reusi.jpg

Să te placi pe tine o condiție esențială a relațiilor reușite și cu șanse de viitor
A te iubi pe tine înseamnă a nu renunța la nevoile și dorințele tale din teama de a nu rămâne singur
foto: 123RF

A te iubi pe tine înseamnă a nu renunța la nevoile și dorințele tale din teama de a nu rămâne singur. Chiar dacă singurătatea nu este o opțiune cu care să ne mulțumim pe termen lung, este o perioadă a apropierii de sine. Deseori ne grăbim să scăpăm de ea și facem asta purtând cu noi rănile relațiilor trecute, eșecurile, dezamăgirile sau suferința.

Când singurătatea pare greu de îndurat, înseamnă că propria companie nu îți ajunge. Culmea, este o condiție esențială relațiilor reușite și cu șanse de viitor: să știi să fii bine cu tine. Chiar dacă informațiile de psihologie abundă, chiar dacă avem acces la cunoștințe noi, la sfaturi utile sau pur și simplu ne regăsim în situațiile de viață ale altora, refuzăm să aplicăm pe noi înșine. Pentru că este dificil să ne confruntăm cu propriile trăiri și nemulțumiri, să retrăim suferințele, să stăm cu emoțiile noastre mai puțin plăcute și să avem răbdare să ne vindecăm.

Schimbarea este un proces anevoios și nu dintre cele mai plăcute. Chiar dacă rezultatul final ne este benefic, cu greu ne menținem motivația și revenim la tiparele știute: alegeri greșite ale partenerului, stil de atașament defectuos, răni afective care ne împiedică să fim noi însene în relații.

 

Loading...

Citește și