Ruperea prezervativului, un „scenariu” nedorit, care oferă motive de îngrijorare

rup.jpg

Ruperea prezervativului un „scenariu” nedorit care oferă motive de îngrjorare
Ambalajul prezervativelor este conceput special să poată fi deschis cu mâna
foto: 123RF

Prezervativul este cea mai sigură opţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect pentru a evita orice incident.

Ruperea prezervativului presupune două riscuri majore: sarcina nedorită și contactarea bolilor cu transmitere sexuală. Totuşi, e bine de știut că prezervativele nu se rup atât de ușor pe cât am crede, latexul din care sunt confecționate, precum și lubriafianții aferenți permit o bună elasticitate și pliere pe organul erect.

Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor

 • Aplicarea lubrifianţilor uleioşi, principalul motiv al ruperii unui prezervativ. Latexul din care este făcut acest mijloc de protecţie nu suportă acest tip de lubrifianţi.
 • Prezervativele se rup de cele mai multe ori înainte de a fi puse, din cauza unghiilor sau a altor obiecte ascuţite cu care sunt desfăcute.
 • Ambalajul prezervativelor este conceput special să poată fi deschis cu mâna! Nu folosiţi, sub nici o formă, cuţite, foarfeci sau alte instrumente de tăiat! Există posibilitatea să tăiaţi şi prezervativul, odată cu ambalajul!
 • Spaţiul insuficient sau prezenţa aerului la vârful prezervativului sunt alte cauze frecvente ale ruperii acestora. De asemenea, existenţa piercingurilor în organele genitale, îndepărtarea greşită a prezervativului pot duce la ruperea lor.
 • Condiţiile de depozitare necorespunzătoare pot deteriora prezervativele: ar trebui păstrate într-un loc răcoros, uscat, protejat de căldură, lumină şi umiditate excesivă. Buzunarul pantalonilor, comportimentul torpedoului sau portbagajul sunt departe de a îndeplini aceste cerinţe.
 • Prezervativul se foloseşte o singură dată. Un prezervativ utilizat îşi pierde orice proprietate. Poate sună ciudat, dar sunt mulţi bărbaţi care refolosesc prezervativele. Atenţie! Prezervativele sunt de unică folosinţă, ele se aruncă imediat la gunoi după o singură folosire! Reciclarea lor este iresponsabilă şi, oricum, scârboasă.

 

Loading...

Citește și

 • marimea mainii unui barbat penis sex

  Deşi tradiţia orală abundă în comparaţiile făcute între mărimea mâinilor unui bărbat, a labelor picioarelor sale, a lungimii nasului şi degetelor cu părţile mai intime ale fizicului său, niciuna dintre teoriile respective nu are o acoperire reală.

 • Vaginita bacteriană

  Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează, bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia.

 • Dovezi care arată că este interesat de tine că te doreşte

  Nu trebuie să te laşi vrăjită de vorbele pe care ţi le spun bărbaţii din jurul tău, importante sunt faptele! Când un bărbat este îndrăgostit cu adevărat de noi, se va strădui să ne facă să ne simțim perfect, mai ales în dormitor. În condițiile în care își dorește foarte mult să ne cucerească definitiv, va face tot ce-i stă în putere în acest scop.

 • În ce mod nesiguranţa va poate afecta relaţia de iubire

  Nesiguranţa duce inevitabil la nevoia de control. Atunci când cineva are nevoia de a controla o situație, o persoană sau pe sine însuși, acest lucru se întâmplă pe fondul unei insecurități generate de acel context. Ceea ce se întâmplă este că persoana în cauză resimte o anxietate mai mare sau mai mică, o neliniște pe care încearcă să și-o stăpânească controlând exteriorul, nereușind să-și gestioneze altfel propria stare emoțională.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1