Rivalitatea în cuplu pe plan profesional. Când apare şi ce efecte are asupra celor doi parteneri

poza_3.jpg

Rivalitatea în cuplu pe plan profesional
Rivalitata în cuplu se poate manifesta deseori pe plan profesional, în special dacă lucraţi în aceleaşi domenii
foto: Pixabay.com

De ce apare câteodată rivalitatea în cuplu şi cât de periculoasă este? Rivalitata în cuplu se poate manifesta deseori pe plan profesional, în special dacă lucraţi în aceleaşi domenii sau domenii similare. Iniţial, vă comparaţi fără să vreţi fiecare propriile realizări cu cele ale partenerului de viaţă. Odată ce nu îţi convine rezultatul acestei comparaţii, devii competitiv şi vrei să arăţi că poţi mai mult. Ceea ce nu este neaprat rău, însă dacă dorinţa de a dovedi că eşti mai valoros decât celălalt te obsedează şi îţi controlează acţiunile, se ajunge uşor la o situaţie periculoasă.

Iată când ajunge rivalitatea în cuplu pe plan profesional să devină periculoasă

Femeile pot ajunge deseori în situaţia în care să îşi dorească să arate celor din jur, partenerului şi sie însăşi că sunt la fel de bune, valoroase, capabile şi inteligente ca bărbaţii. În special într-o relaţie în care el consideră că bărbatul trebuie să domine financiar şi femeia să se ocupe de treburile casnice, femeile pot să nu accepte deloc acest punct de vedere şi să devină absedate de a dovedi că sunt la fel de capabile. O femeie jignită sau care nu se simte apreciată poate deveni extraordinar de competitivă. La fel, bărbaţii pot deveni competitivi din nevoia de a-şi arăta dominanţa, de a arăta că sunt bărbaţi. Când un bărbat se simte ameninţat de partenera sa de viaţă, care poate ajunge, de exemplu, să câştige mai mult sau să ocupe un post superior în ierarhie, rivalitatea devine o preocupare majoră.

Însă chiar şi în domenii diferite de lucru se poate manifesta rivalitatea în cuplu. Atunci când unul dintre parteneri nu ia în serios sau nu respectă profesia celuilalt, considerând-o muncă simplă, apare dorinţa de a arăta că ceea ce faci este important, dificil şi de admirat. Pe plan profesional, rivalitatea în cuplu apare, astfel, atunci când unul dintre parteneri este nesatisfăcut, în special dacă se compară cu celălalt sau când nu este apreciat. Atunci, el doreşte să dovedească că poate fi la fel de bun. Pentru aceasta, poate uneori să apeleze la tactici de a-l critica pe celălalt pentru a-i diminua încrederea în sine. Orice critică într-un cuplu, chiar şi una constructivă şi menită să îl ajute pe celălalt, ameninţă liniştea şi bunul mers al relaţiei.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Nu este deloc în regulă să îl compari pe actualul iubit cu fostul

  Ai auzit probabil că nu este bine să îl compari pe actualul iubit cu fostul. Acesta nu se va simţi niciodată în largul lui, iubit şi respectat, cu umbra fostului sau foştilor în spate. Prezentul ne aduce suficiente provocări cărora trebuie să le facem faţă. De ce ar trebui să mai adăugăm un stres: fantomele trecutului. Dacă îţi compari actualul iubit cu foştii nu este nicio problemă cu condiţia să ţii rezultatul numai pentru tine.

 • Concepţia greşită pe care o au unii bărbaţi atunci când vor să cucerească o femeie

  Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic sunt de părere că pot cuceri o femeie oferindu-i constant cadouri, indicând într-un fel sau altul că afecțiunea acesteia ar putea fi cumpărată. Evident, acest lucru este neplăcut, deranjant, jignitor și totodată demonstrează că astfel de persoane nu înțeleg care este sensul dăruirii unui cadou celei pe care o placi, o iubești.

 • Iată una dintre cele mai frecvente cauze ale distanţării dintre parteneri

  Lipsa comunicării este una dintre cele mai frecvente cauze ale distantării între partenerii de cuplu şi o cauză a multor despărţiri. Unii constată, de cele mai multe ori, la sfârşitul relaţiei că nu au comunicat niciodată cu adevărat cu partenerul lor.

 • Simţi că iubitul tău are îndoieli în privinţa relaţiei voastre

  La un moment dat, cu toţii avem tendinţa de a dezvolta îndoieli asupra relației în care suntem implicaţi pe măsură ce devine tot mai serioasă. După primele luni ale unei relații, apare momentul în care adevărata muncă începe și ne întrebăm dacă suntem împreună cu persoana potrivită, dacă suntem gata să continuăm acest angajament și dacă vedem relația existând și într-un viitor îndepărtat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1